Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας: “Απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων που εξυπηρετούνται από τον οδικό άξονα Ορεστιάδας – Κυπρίνου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:49
370 0

Ανακοίνωση της Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας για την καθυστέρηση της ολκοκλήρωσης των έργων που γίνονται στον οδικό επαρχιακό άξονα Ορεστιάδας – Κυπρίνου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου μας και ιδιαίτερα των χωριών  που εξυπηρετούνται από τον οδικό άξονα Ορεστιάδας – Κυπρίνου , γιατί εδώ και 14 μήνες ταλαιπωρούνται από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων ,  που γίνονται με ευθύνη της Περιφέρειας στον παραπάνω δρόμο.

Ο δρόμος αυτός  έχει καθημερινά μεγάλη κυκλοφορία,  τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι πολλών  χωριών, οι αγρότες για τις εργασίες τους,  οι εργαζόμενοι στο στρατό , οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ Φυλακίου, οι μαθητές  και διάφοροι «τολμηροί» επισκέπτες του τύμβου Μικρής Δοξιπάρας.

Το έργο αυτό ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2017   με στόχο να παραδοθεί 10/11/2018, όλα όμως δείχνουν  ότι με τους ρυθμούς που κατασκευάζεται, το έργο θα καθυστερήσει , θα πάμε στις γνωστές παρατάσεις!!! ,  και η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής μας θα συνεχιστεί ( αν και έχει εκταμιευτεί το 50% περίπου των χρημάτων).

Το εναλλακτικό  δρομολόγιο που προτείνεται  στους οδηγούς, προσθέτει αρκετά χιλιόμετρα και τους επιβαρύνει οικονομικά,  αλλά και τους εκθέτει σε κινδύνους, ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες,   με τις ομίχλες , τις βροχές , τα χιόνια και τους παγετούς. Να επισημάνουμε ακόμα ότι το τμήμα από τα Αμπελάκια μέχρι τη Λεπτή είναι σε πολύ κακή κατάσταση, άκρως επικίνδυνο  για τους οδηγούς και απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Γενεσιουργός αιτία όλων αυτών των καταστάσεων, είναι η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πολιτική   ιδιωτικοποίησης του τομέα των κατασκευών. Οι ευθύνες τους μεγάλες και για το νομικό πλαίσιο, που διαμόρφωσαν και αξιοποιούν οι κατασκευαστές για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.

Σε τελική  όμως ανάλυση τα σπασμένα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός με την εκτόξευση του κόστους  κατασκευής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Η ικανοποίηση των αναγκών τους προϋποθέτει  άλλη πολιτική με τη δημιουργία δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, που θα σχεδιάζει, θα χρηματοδοτεί, και θα εκτελεί έργα με στόχο τις ανάγκες του λαού  και όχι το κέρδος.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας καλεί  τον Περιφερειάρχη και την παράταξή του να αναλάβουν  τις ευθύνες τους και άμεσα να πάρουν όλα τα μέτρα,  έτσι ώστε και οι εργασίες του έργου να επισπευστούν , αλλά και  η διάβαση των οδηγών από τον παρακαμπτήριο δρόμο να είναι ασφαλής

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή από κατάστημα και κατοχή ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιουλίου 2017 0
Συνελήφθη χθες (20-7-2017), το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος ημεδαπός , σε…

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΕΩΝ …Ιδωμένη από την σκοπιά του Συντάγματος (του Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο , Δρ. Νομικής, Δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Σεπτεμβρίου 2015 0
Όπως και τον Ιανουάριο 2015 έτσι και τώρα. Πρώτα η διαβεβαίωση στην τιμή και την υπόληψη του  προέδρου του δεκαπενταμελούς,…