Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας,  ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταμάτης Γκατζίδης, κατέθεσε τα στοιχεία,  που δείχνουν ότι η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας  στο «ναδίρ», με τεράστιες τις συνέπειες στην τοπική οικονομία και φέρνοντας τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο της οικοδομής  κυριολεκτικά σε απόγνωση. Το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται άμεσα κάποια προοπτική ανάκαμψης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όλα δείχνουν ότι και το 2018 η οικοδομική δραστηριότητα στο Δήμο μας θα είναι πιο κάτω  και από τα αντίστοιχα περσινά χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν:  

Το 2000   εκδόθηκαν  216 οικοδομικές άδειες

Το  2005         ΄΄   186 ΄΄             ΄΄

Το  2010          ΄΄   52 ΄΄           ΄΄

Το  2015         ΄΄     16 ΄΄          ΄΄

Το  2017         ΄΄     13 ΄΄          ΄΄

Το  2018          ΄΄     8 ΄΄         ΄΄ ( μέχρι τον Οκτώβρη)

    Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί της «βουτιάς»  που υπάρχει στον κλάδο, ωστόσο το πρόβλημα είναι εντονότερο, αφού τα νούμερα αυτά δεν αφορούν μόνο νέες οικοδομές αλλά συμπεριλαμβάνουν ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις κατοικιών, επισκευές, προσθήκες, κατεδαφίσεις, τροποποιήσεις κ.λπ

    Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν προχωρά και τόσο ρόδινα όσο θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση και ακυρώνουν το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί  με τα περί επιστροφής στην κανονικότητα και το τέλος των μνημονίων . Στο ίδιο μήκος κύματος εφησυχασμού με την κυβέρνηση κινείται και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας που σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει  ότι τα μεγάλα έργα είναι εξασφαλισμένα και οι καλύτερες μέρες έρχονται.

    Τέλος για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε ότι το πρώτο πρόβλημα της περιοχής μας ήταν και παραμένει  η ραγδαία οικονομική και πληθυσμιακή κατάρρευσή της και κάλεσε τη Δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες , να μπεί μπροστά στον αγώνα  και να συγκρουστεί με τις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησαν τον τόπο μας στο μαρασμό και την εγκατάλειψη .  

Προηγούμενο άρθροΣταμάτης Γκατζίδης: “Nεκρή οικοδομική δραστηριότητα με 8 άδειες στο Δήμο Ορεστιάδας”
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπόσχεται όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4 χρόνια!”