Ανακοίνωση

Φερετζές με τον οποίο προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους με την τοποθέτηση διοδίων , είναι η απόφαση των 3 Δημάρχων ( Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας), να «συνεχίσουν δικαστικά» τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιαδας καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου, να συνεχίσει δικαστικά ο Δήμος μαζί με τους Δήμους Αλεξ-πολης και Καβάλας, τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη. Μια πρόταση που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και θα στοιχίσει στο ταμείο του Δήμου 7 χιλιάδες Ευρώ ( αμοιβή δικηγόρων).

Αυτή η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ, που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, να μην χρεωθούν την αντιλαϊκή πολιτική, που παραδίδει τους οδικούς άξονες στους επιχειρηματικούς ομίλους, για ακόμα περισσότερα κέρδη. Μια πολιτική καθαρά ταξική, που εκπορεύεται από τα επιτελεία της ΕΕ και στη χώρα μας την υλοποιούν οι κυβερνήσεις πρώτα του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και σήμερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην ουσία όσοι είτε με δικαστικές σκιαμαχίας, είτε ζητώντας αναλογικά διόδια στη θέση των μετωπικών, συμφωνούν με την στρατηγική επιλογή ιδιωτικοποίησης των αυτοκινητοδρόμων και το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού με τα χαράτσια των διοδίων. Και όλα αυτά την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι στην ΕΕ σχεδιάζουν την γενίκευση των διοδίων με επιβολή ψηφιακών χρεώσεων ανά χιλιόμετρο σε επιβατηγά και φορτηγά «για την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συστημάτων διοδίων», η οποία μάλιστα βαφτίζεται «εκσυγχρονισμός της κινητικότητας και των μεταφορών στην Ευρώπη».

Ο λαός μας που καθημερινά ματώνει από αυτές τις πολιτικές, έχει το δικαίωμα να κινείται σε δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους, γιατί έχει πληρώσει την κατασκευή τους, πληρώνει υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και τεράστιους φόρους στα καύσιμα. Είναι πέρα για πέρα δίκαιο το αίτημα για την κατάργηση όλων των διοδίων, γιατί σήμερα ύστερα από τη λαίλαπα των τεσσάρων μνημονίων , τις δανειακές συμβάσεις, την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την φοροεπιδρομή, δεν πρέπει να αποδεχτούν κανένα νέο χαράτσι, όπως είναι αυτό των διοδίων.

Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης των αυτοκινητοδρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει. Για να σταματήσει όμως η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοκατασκευαστών, χρειάζεται να μπει στο στόχαστρο των αγώνων ο ίδιος ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, και η αποδέσμευση από την ΕΕ. Να διεκδικήσουμε άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία και οικονομία και τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των οδικών αξόνων της χώρας μας.

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: “Πεζοδρομούνται οι δρόμοι από Χαρ. Τρικούπη έως την Κουντουριώτη και όποια οδός μεταξύ Λεωφ. Δημοκρατίας και Βασ. Αλεξάνδρου”
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: “Κέντρο Νεότητας – Παλαιά Δημαρχεία και Β’ Καπή , οι χωροι φιλοξενίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)”