Παρατηρείται μια πρωτοφανής καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης. Και τις προηγούμενες χρονιές τα μαθήματα άρχιζαν καθυστερημένα περίπου στις αρχές Οκτώβρη, φέτος όμως η καθυστέρηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η ενημέρωση που δίνεται είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση στο διαγωνισμό πρόσληψης των απαραίτητων καθηγητών μουσικής. Να σημειώσουμε ότι οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, ενώ το προσωπικό στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για κάθε σχολική χρονιά.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό, αφού ακόμα οι γονείς δεν ξέρουν τα τμήματα, τις ώρες και τις μέρες που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα, αλλά και υποβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες άσχετα με τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να φροντίσει για την άμεση επίλυση του προβλήματος. Θεωρούμε πως το Δημοτικό Ωδείο επιτελεί σημαντικό έργο στη πόλη μας και πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες για μουσική εκπαίδευση των δημοτών, μικρών και μεγάλων.

Διεκδικούμε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις άμεσα. Να υπάρξει μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Να μειωθούν τα δίδακτρα ώστε να είναι προσιτά σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Να υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ώστε από αρχές Σεπτέμβρη να είναι γνωστά τα τμήματα για να μπορεί να υπάρχει προγραμματισμός στην οικογένεια, να εντάσσονται και τα μαθήματα του ωδείου στην υπόλοιπη δραστηριότητα των παιδιών, αλλά και καθενός που θέλει να συμμετέχει.

Προηγούμενο άρθροΝέα ορμή και στοχευμένες δράσεις ενάντια στα χρυσωρυχεία με πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικών της Θράκης
Επόμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Δέλτα του Έβρου και οι Καλύβες του πρέπει να αποκτήσουν έναν αναβαθμισμένο πλαίσιο λειτουργίας!” – Αποστολή Επιστολής προς τα αρμόδια Υπουργεία για νομοθετική πρωτοβουλία!