Λαϊκή Συσπείρωση Σουφλίου: Να παρθούν τώρα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε όλες τις δημοτικές δομές

Δημοσιεύτηκε στις: at 21:02
47 0

Λαϊκή Συσπείρωση Σουφλίου

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο Δημ. Συμβούλιο .

Να παρθούν τώρα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας  υγείας σε όλες τις δημοτικές δομές.

Χρειάστηκαν να κλείσουν πάνω από 1.000 τμήματα και σχολεία, παιδικοί σταθμοί, χρειάστηκε να καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα COVID σε χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, γηροκομεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, αστυνομικά τμήματα και τμήματα συνοριοφυλακής, να υπάρχουν εκατοντάδες διασωληνωμένοι που καθημερινά δυστυχώς ανανεώνονται, πάνω από 3.500 νεκροί και το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα όριά του (αν δεν βρίσκεται σε κατάρρευση), για να αποδειχθεί η κυβερνητική υποκρισία και οι παλινωδίες των πρωτοκόλλων που οδήγησαν στο δεύτερο και πιο οδυνηρό lockdown.

Μέχρι σήμερα η Δημοτική αρχή διαχειρίζεται την πανδημία χωρίς ουσιαστικά να ενημερώνει το ΔΣ αφού οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται στην Οικονομική Επιτροπή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ρωτάμε :

⦁ Πόσα χρήματα έλαβε ο Δήμος για το πρώτο κύμα της πανδημίας, πού τα διέθεσε επακριβώς, πόσα χρήματα πρόκειται να λάβει και πως σχεδιάζει να τα αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών.

⦁ Πόσα τεστ πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους του Δήμου ;

⦁ Έχουν δοθεί σε όλους τους χώρους , όπως πχ το αμαξοστάσιο, καθαριότητα, γραφεία, ΚΕΠ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ τα απαραίτητα και κατάλληλα μέσα προστασίας (μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, γάντια, φόρμες, ρουχισμός, καθαριστικά κλπ) ; Πληροφορούμαστε ότι δεν έχει δοθεί αυτό το υλικό, πράγμα που ανάγκασε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου να προμηθευτεί τα αναγκαία για τα μέλη του.

⦁ Εφαρμόζεται ακριβώς η Νομοθεσία που αναφέρεται στη λειτουργία των υπηρεσιών; Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ με Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363 (Τ.Β/ΦΕΚ 5350/5-12-2020), αλλά και τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με αρ. πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/οικ. 21190/13-11-2020 ΑΔΑ: ΨΞ8046ΜΤΛ6-5ΩΙ «Το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με αυτοπρόσωπη παρουσία θα είναι το απολύτως αναγκαίο». Πως απαντάτε στις αναφορές υπαλλήλων ότι εκτός από ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων (ευπαθείς ομάδες κλπ), το σύνολο σχεδόν των υπολοίπων (π.χ καθαριότητα, διοικητικό προσωπικό κλπ) εξακολουθούν να παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους με αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι με π.χ με τηλεργασία ;

Επειδή η πανδημία βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο και οι δομές υγείας στα όρια, θεωρούμε πως η Δημοτική αρχή τουλάχιστον θα πρέπει να ενημερώσει το ΔΣ και τους δημότες για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Και επειδή χώροι όπως της καθαριότητας, του αμαξοστασίου, της σίτισης, των μαγειρείων πρέπει να προστατευθούν, ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε ενημέρωση για το σχέδιο που υπάρχει και απαιτούμε :

⦁ Να υπάρχει αυξημένη καθαριότητα και απολύμανση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, από το προσωπικό καθαρότητας, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες που βρίσκονται σε λειτουργία και παρουσιάζουν επισκεψιμότητα.
⦁ Να πραγματοποιείται συχνά σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των μέσω μεταφοράς του δήμου (απορριμματοφόρα, αυτοκίνητα κλπ).

⦁ Παροχή όλων των μέσων προστασίας στους εργαζόμενους καθαριότητας (μάσκες, στολές κλπ).

⦁ Να υπάρχει σε ισχύ σύμβαση με εταιρεία απολύμανσης με την προϋπόθεση οι αντίστοιχες εργασίες στους χώρους του Δήμου να πραγματοποιηθούν μόνο μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος και όχι προληπτικά.

⦁ Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν Δωρεάν, μαζικά tests στο προσωπικό του δήμου, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων, παιδικών σταθμών, αλλά και στους κατοίκους του δήμου. Όπως είναι γνωστό συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή μας και διενεργούν δωρεάν drive test (στιγμιαία και όχι μοριακά). Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο δήμος ώστε να οργανώσει την επίσκεψη του συνεργείου στο Δήμο Σουφλίου;

⦁ Να ενισχυθεί με μέσα και προσωπικό το Κ.Υ Σουφλίου, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιεί δειγματοληψίες σε όλους τους κατοίκους για την ανίχνευση του covid- 19 και να μην επιβαρύνονται οι κάτοικοι με 60-70 ευρώ που κοστίζει το μοριακό τεστ.

⦁ Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που δεν διεκδικούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές και που ειδικά τώρα αποδεικνύεται πόσο αναγκαίο και αναντικατάστατο είναι.

Τώρα είναι η ώρα για να ασκηθούν πιέσεις για να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την υγεία του λαού γιατί κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη για να κουκουλώνει τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες.

ΣΟΥΦΛΙ 17_12_20

Σχετικά άρθρα

Κοινωνικό Πανεπιστήμιο στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Οκτωβρίου 2017 0
Από τον Οκτώβριο ξεκινάει η τρίτη χρονιά λειτουργίας του «Kοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών»  στην Αλεξανδρούπολη Σύλλογος Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών…

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Επιτακτική ανάγκη η άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαΐου 2018 0
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)   ΠΡΟΣ:   Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας…