Προς: κ. Πρόεδρο ΔΣ

Κοιν.: Δήμαρχο, Δημ. Συμβούλους

Θέμα για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ της 16/3/22.

«Στήριξη συμβασιούχων COVID του Δήμου. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με σύμβαση covid από το Δήμο»

Από την άνοιξη του 2020 με την έναρξη της πανδημίας έγιναν προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου λόγω covid και όλο αυτό το διάστημα δίνονται παρατάσεις στις συμβάσεις τους. Σήμερα χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία η κυβέρνηση έρχεται να «τελειώσει» αυτούς τους εργαζόμενους για να μην μπορέσουν κάποιοι να συμπληρώσουν τους 24 μήνες εργασίας, κάτι που δίνει την προοπτική να γίνουν αορίστου χρόνου. Το Υπουργείο Εσωτερικών με τη λήξη της σύμβασης 31 Μάρτη σκοπεύει να δώσει 2μηνη παράταση και όχι σε όλους. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που δήλωσε κυνικά το Γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, πως κάθε συμβασιούχος «μία μέρα πριν κλείσει το 24μήνο θα απολύεται».

Στο Δήμο μας είναι αρκετές δεκάδες αυτοί οι συμβασιούχοι που ενώ μέσα στην πανδημία κρατούν σε λειτουργία διάφορες υπηρεσίες θα κινδυνεύσουν και αυτοί να μείνουν άνεργοι και οι υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν το έργο τους προς τους δημότες Το αίτημα αυτών των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας είναι να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επειδή ο χρόνος πιέζει, όπως και οι ανάγκες των εργαζόμενων, ζητούμε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, όπως έκανε το ΔΣ με τους συμβασιούχους του Ωδείου και ο Δήμος με την παρουσία του σε πιθανή δικαστική προσφυγή να στηρίξει το αίτημα καθώς πράγματι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ η διακοπή των συμβάσεων θα βάλει σε κίνδυνο τη λειτουργία υπηρεσιών και δομών του Δήμου.

Δευτεραίος Σάββας

Βλισίδης Γεράσιμος

Δραμανίδου Νίκη

Βαρσαμάκης Χρήστος

Προηγούμενο άρθρο1ος ο ΟΦΘΑ στους Χειμερινούς αγώνες 2022!!!
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: “Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ή παραμένουμε άπρακτοι στον τουρισμό;”