ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου

κ. Χ. ΜΕΤΙΟ Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. – Θράκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων

ΘΕΜΑ: “ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΚΕΣ ΠΛΗΜΜΡΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε ΕΒΡΟΥ

Νέες καταστροφικές πλημμύρες στην Π.Ε Έβρου. Εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την πρωτόγονη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας

Ο εφιάλτης των πλημμυρών ξαναχτύπησε και πάλι τις παρέβριες περιοχές, αυτή τη φορά στον κεντρικό Έβρο ( περιοχή Τυχερού) και την κοιλάδα του Ερυθροπόταμου, με μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, υποδομές, αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά δίκτυα, οδοποιία κλπ

Για άλλη μια φορά περίτρανα αποδεικνύεται ότι η Π.Ε Έβρου παραμένει ανοχύρωτη μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα. Φέτος δε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, γιατί με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας τα ρήγματα στα αναχώματα από παλιότερες πλημμύρες παρέμειναν ανοιχτά, με αποτέλεσμα τα αγροκτήματα χιλιάδων συναδέλφων μας στον Έβρο, στον Άρδα και τον Ερυθροπόταμο να είναι εντελώς απροστάτευτα.

Η ευθύνη γι’ αυτήν την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση δεν έχουν τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως συνήθισαν να μας λένε. Άλλωστε ο φετινός χειμώνας μέχρι τώρα είναι ήπιος, αλλά φταίνε η ΕΕ και οι Ελληνικές κυβερνήσεις που στις πολιτικές τους, τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, δεν είναι επιλέξιμα. Τεράστιες όμως είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών τους, που για άλλη μια φορά θα σπεύσουν «επί τόπου » για να χύσουν δάκρυα που είναι πέρα για πέρα κροκοδείλια. Μπροστά στα μάτια τους η αρμόδια Υπηρεσία (ΕΔΥΕ) είναι υπό διάλυση, τα αναχώματα ανοιχτά, οι κοίτες των ποταμών και τα αποστραγγιστικά δίκτυα για δεκαετίες ακαθάριστα, εμποδίζοντας κυριολεκτικά την απορροή των υδάτων

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα ώστε :

  • Να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι στο 100% για το σύνολο των καταστροφών.
  • Να κλείσουν τώρα τα ρήγματα στα αναχώματα. Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
  • Να υπάρξει έγκριση όλων των κονδυλίων που απαιτούνται για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ στην Π.Ε Έβρου για μια αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση και σύγχρονη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΚων. Ζιαζιάς (επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ): «Εθνικός κίνδυνος και “βόμβα” στα θεμέλια της Άμυνας από τη δημιουργία μεγαλύτερης δομής μεταναστών στον Έβρο»
Επόμενο άρθρο“Δεν αφήνουμε να πέσει ο Έβρος…” – Συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Φυλάκιο