Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 η λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης των Φερών, ολοκληρώνοντας και επίσημα μια πολυετή προσπάθεια για την εξάλειψη του χρόνιου προβλήματος αποχέτευσης που είχε η πόλη των Φερών, την κατάργηση των βόθρων και των δυσάρεστων οσμών, την συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων με τελικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Το έργο της αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών συμβασιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2011 και το συνολικό κόστος του ξεπέρασε τα έξη (6) εκατομμύρια ευρώ.

Οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Φερών κατασκευάστηκαν με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, διαθέτοντας και τριτοβάθμια επεξεργασία σε οικόπεδο έκτασης 38 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση «Κάμπος». σε απόσταση 510 m από την επέκταση του σχεδίου πόλης και 120 m ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής, για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 7.200 κατοίκων (Α΄ΦΑΣΗ) με δυνατότητα επέκτασης για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 10.500 κατοίκων, αποδέκτης δε των επεξεργασμένων λυμάτων είναι το «τσάϊ ρέμα» σε απόσταση 1200m από τον δυτικό βραχίονα του ποταμού Έβρου.

Η ΔΕΥΑΑ έχοντας την φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας έχει ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό ώστε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά η επεξεργασμένη ποσότητα της εξόδου της ΕΕΛ για την άρδευση των αγρών, αλλά και η χρήση της παραγόμενης ιλύος ως εδαφοβελτιωτικό για τις καλλιέργειες της περιοχής.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Γρηγόρη Γκούβερ απο την ΑΝΑΣΑ – “Αισθάνομαι προδομένος με την παρουσία του κ. Παύλου Μιχαηλίδη στο τιμόνι της παράταξης”
Επόμενο άρθροΟρκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης