Λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 23:39
74 0

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με αριθμό 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Έχοντας  υπόψη:

1.Τις  διατάξεις  του άρθρου  58 του Ν.3852/2010( ΦΕΚ 87/Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα  Καλλικράτης» αναφορικά με τις αρμοδιότητες του  Δημάρχου, όπως  τροποποιήθηκε και  ισχύει.

  1. Την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/11-10-2020 (ΦΕΚ 4484/11.10.2020 τεύχος Β’) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ,δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο  της Επικράτειας,   προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

Λόγω της υπαγωγής της Π.Ε. Έβρου στην κατηγορία αυξημένη επιτήρηση – «επίπεδο 3», την λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών, στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν μέτρα περιορισμού για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο λόγω αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ως εξής :

1) Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές στην Δ.Ε. Φερών, α) Από την Πλατεία Ελευθερίας (Δημοτικό Κατάστημα Φερών) μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αθηνάς με την συμμετοχή του 50% των πωλητών, β) Από την οδό Βύρας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Έβρου (Περιφερειακή) με την συμμετοχή του 50% των πωλητών, όσων φέρουν νόμιμη άδεια, τηρουμένων των 3 μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα η συμμετοχή των πωλητών σε κάθε μια εκ των δύο παράλληλων λαϊκών αγορών θα λειτουργεί εναλλάξ.

2) Κάθε Πέμπτη θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές στην Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, α) από την οδό Πέλλας έως την οδό Κίρκης και β) από την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Αμμοχώστου με την συμμετοχή του 50% σε κάθε μια των παράλληλων λαϊκών αγορών των πωλητών όσων φέρουν νόμιμη άδεια, τηρουμένων των 3 μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.

Για κοινόχρηστους χώρους, όπου έχουν παραχωρηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για συναφείς δραστηριότητες επιβάλλεται η συμμετοχή του 50% των πωλητών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης πωλητών από Περιφερειακές Ενότητες που έχουν τεθεί στην κατηγορία  αυξημένου κινδύνου – «επίπεδο 4».

Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 9 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 6 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 6 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 4,5 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 3 μέτρων παραμένουν ως έχουν.

Η Δημοτική Αστυνομία, θα πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Η Δ/νση Καθαριότητας θα φροντίσει για την απολύμανση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια  λειτουργίας των λαϊκών αγορών για την αντιμετώπιση  διάδοσης  του  Kορωνοϊού COVID-19 τόσο οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες, όσο και οι καταναλωτές  υποχρεούνται  να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής  προστασίας  και αποφυγής συγχρωτισμού. 

Η ελάχιστη  απόσταση  μεταξύ  των πάγκων των  πολιτών  ορίζεται  σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές/κοινό.

Τηρείται απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. 

Η παρούσα ισχύει μέχρι την έκδοση νεότερης απόφασης.

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ

Σχετικά άρθρα

Δείτε τις βάσεις των σχολών που έχουν έδρα στο νομό Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2017 0
Ιατρική Αλεξανδρούπολης 18.713 (+65) από 18.648 το 2016 Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης 17.855 (-148) από 18.003 το 2016 Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Αλεξανδρούπολης  10.289…

Το “ουκ εάλω” είναι στο χέρι μας – Ασφαλιστικά μέτρα κατά της επικάλυψης του ψηφιδωτού “δέηση” της Αγίας Σοφίας (των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουλίου 2020 0
Το “ουκ εάλω” είναι στο χέρι μας  Ασφαλιστικά μέτρα κατά της επικάλυψης του ψηφιδωτού “δέηση” της Αγίας Σοφίας   Των…

Παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου 13 τόνοι ιατροτεχνικού εξοπλισμού δωρεά στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαρτίου 2020 0
Όπως αναφέρει η κ. Εύη Ορφανού – Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β.Έβρου: Σήμερα, 4. Μαρτίου 2020. Ένα νοσοκομείο στην καρδιά…

Έως τις 31 Αυγούστου οι ειδικοί κανόνες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το ανώτατο όριο των 50 συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Αυγούστου 2020 0
Συνεχίζονται έως τις 31 Αυγούστου οι απαγορεύσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιβλήθηκαν με κοινή υπουργική απόφαση και δημοσιεύτηκε στις…

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε έκτακτη κατάσταση

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2021 0
Τις τελευταίες ώρες έπειτα από δημοσίευμα δημιουργήθηκε ανησυχία στους δημότες για την αδυναμία διακομιδής ασθενών και εκτάκτων περιστατικών, προς το…