Λειτουργία πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ονειρούπολη Δράμας

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:49
453 0

Για ακόμη μία χρονιά η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην Ονειρούπολη Δράμας, με πληροφοριακό κέντρο.

Το περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας άνοιξε τις πόρτες του στις 3-12-2016 και θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της Ονειρούπολης Δράμας (7-12-2017).

Την οργάνωση και λειτουργία του πληροφοριακού κέντρου, που βρίσκεται στην είσοδο της Ονειρούπολης, έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Δράμας σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Δράμας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συνεχή ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης σε αυτά.

Στους χώρους του περιπτέρου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και επιτραπέζια παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής, να ζωγραφίσουν και να φωτογραφηθούν σε μια ξύλινη κατασκευή ως αστυνομικοί.

Επίσης, κάθε μικρός επισκέπτης εφοδιάζεται με έντυπο για τη συμπλήρωση του σχολικού του προγράμματος.

Παράλληλα, κατά την είσοδο των μικρών παιδιών στο χώρο της Ονειρούπολης, οι αστυνομικοί τοποθετούν σε αυτά κονκάρδες με το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνο του γονέα, για να γίνεται ευκολότερη η ανεύρεσή τους σε περίπτωση που χαθούν.

Τέλος, επισημάνεται ότι το περίπτερο λειτουργεί και ως κέντρο Τουριστικής Αστυνομίας, παρέχοντας πληροφορίες στους μεγαλύτερους επισκέπτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν και για τις κοινωνικές δράσεις των αστυνομικών της Δράμας τα προηγούμενα έτη.

Σχετικά άρθρα

Γιατί αρνείται η δημοτική αρχή να «επικηρύξει» τους δράστες των μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων στα Δίκελλα;

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2018 0
Μόλις πριν από από δέκα μήνες είχαμε δολοφονική ενέργεια με φόλες κατά αδέσποτων σκύλων στην παραλία των Δικέλλων στην Αλεξ/πολη.…

2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αστυνομίας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2017 0
Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Πράξη «Εξοπλισμός αστυνομικών υπηρεσιών για παρεμβάσεις ενεργητικής ασφάλειας…