Λειτουργία πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ονειρούπολη Δράμας

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:49
615 0

Για ακόμη μία χρονιά η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στην Ονειρούπολη Δράμας, με πληροφοριακό κέντρο.

Το περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας άνοιξε τις πόρτες του στις 3-12-2016 και θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της Ονειρούπολης Δράμας (7-12-2017).

Την οργάνωση και λειτουργία του πληροφοριακού κέντρου, που βρίσκεται στην είσοδο της Ονειρούπολης, έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Δράμας σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Δράμας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη συνεχή ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης σε αυτά.

Στους χώρους του περιπτέρου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και επιτραπέζια παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής, να ζωγραφίσουν και να φωτογραφηθούν σε μια ξύλινη κατασκευή ως αστυνομικοί.

Επίσης, κάθε μικρός επισκέπτης εφοδιάζεται με έντυπο για τη συμπλήρωση του σχολικού του προγράμματος.

Παράλληλα, κατά την είσοδο των μικρών παιδιών στο χώρο της Ονειρούπολης, οι αστυνομικοί τοποθετούν σε αυτά κονκάρδες με το ονοματεπώνυμό τους και το τηλέφωνο του γονέα, για να γίνεται ευκολότερη η ανεύρεσή τους σε περίπτωση που χαθούν.

Τέλος, επισημάνεται ότι το περίπτερο λειτουργεί και ως κέντρο Τουριστικής Αστυνομίας, παρέχοντας πληροφορίες στους μεγαλύτερους επισκέπτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν και για τις κοινωνικές δράσεις των αστυνομικών της Δράμας τα προηγούμενα έτη.

Σχετικά άρθρα

Κορονοϊος: Μεγάλο πρόβλημα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Κόκκινος συναγερμός από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιουλίου 2021 0
Μόνη λύση η  εντατικοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας – Σκέψεις για «λουκέτο» με την πρώτη παραβίαση των μέτρων στις επιχειρήσεις – Παρέμβαση του πρωθυπουργού και…

Η κατασκευή της «παραγωγικής γεωθερμικής γεώτρησης» βάθους 500 μ. ξεκίνησε στην Τραϊανούπολη Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουλίου 2016 0
Η κατασκευή της «παραγωγικής γεωθερμικής γεώτρησης» βάθους 500 μ. ξεκίνησε στην Τραϊανούπολη Αλεξανδρούπολης, για ανάπτυξη και εκμετάλλευση του Γεωθερμικού πεδίου

Αν. Δημοσχάκης: Διπλή κοινοβουλευτική ενέργεια αναφορικά με υποβάθμιση του Τελωνείου Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Μαρτίου 2016 0
Ερώτηση προς συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, απευθυνόμενος…

Προκήρυξη 3ωρης Στάσης Εργασίας την Τετάρτη 19-12-2018 για την κινητοποίηση στα διόδια Μέστης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Δεκεμβρίου 2018 0
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου 2018, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Έβρου, και κάνοντας χρήση της…