Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων δεκαετίας  για τον Ιούνιο του 2024 καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Μύρινα που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Τα στοιχεία εμφανίζουν αύξηση αφίξεων επιβατών κατά 18% σε σχέση με πέρυσι στο λιμάνι της Μύρινας. Με 13.827 επιβάτες κατά 2079 περισσότερους από πέρυσι  η στατιστική των τελευταίων  ετών είναι ανοδική.

Είναι βέβαιο ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  22-24 Ιουνίου ήταν ορόσημο για την εκτόξευση των αφίξεων αλλά και  όλη η τελευταία εβδομάδα του μήνα που πια είναι εμφανές ότι το νησί  φιλοξενεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ήδη σε πολυσύχναστα σημεία όπως το λιμάνι της Μύρινας, η κίνηση στους δρόμους, οι θέσεις πάρκινγκ παρουσιάζουν εικόνα 2ου Δεκαπενθημέρου του Ιουλίου.

Αισιόδοξα είναι  και  τα μηνύματα   από τους επαγγελματίες εστίασης που βλέπουν τους τζίρους του να είναι σε …. «καλό δρόμο» όπως  χαρακτηριστικά  αναφέρουν.

Τα πράγματα όμως δεν είναι το ίδια με πέρυσι όσο αφορά τον εμπορικό κόσμο του νησιού, που παραπονιέται για πεσμένους τζίρους και  «δυσκολία» των επισκεπτών να μπούνε στα καταστήματα τους…

ΠΗΓΗ www.limnosreport.gr

Προηγούμενο άρθροΣτη Θράκη εντοπίστηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία δακτυλιωμένος πελαργός στην Ελλάδα – Απέκτησε και… τρεις νεοσσούς
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις (Αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης Χώρος αναψυχής Συκορράχης)