Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σημείωσε την άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ενόψει της σύσκεψης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την Τετάρτη η Αθηνά Λινού μίλησε στον ΑΝΤ1 όπου αναφέρθηκε και στα SMS στους ανεμβολίαστους.

“Δεν ξέρω σε τι δεδομένα στηρίζεται η Πολιτεία, αν έχει εφαρμοστεί αυτό το μέτρο κάπου στον κόσμο ή πιλοτικά στη χώρα μας”, είπε και συνέχισε “δεν ξέρω πού στηρίζει ο κ. Μόσιαλος την άποψή του ότι δεν θα έχουμε απόδοση, αν έχει κάποια δεδομένα, αλλά στην προληπτική ιατρική συνήθως λέμε ότι εφαρμόζουμε “καλές πρακτικές” … αν έχει εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα κάπου και πέτυχε, το επαναλαμβάνουμε … αν δεν έχει, το δοκιμάζουμε σε μικρή κλίμακα, βλέπουμε τα αποτελέσματα και μετά συνεχίζουμε”.

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα είναι ανησυχητικά“, είπε η κ. Λινού σημειώνοντας ότι σήμερα “η πολιτική που εφαρμόζουμε είναι ουσιαστικά η πολιτική που εφάρμοσε η Βρετανία τους τελευταίους μήνες και δυστυχώς απέτυχε, το 30% των νοσηλευόμενων είναι παιδιά κάτω των 15 ετών, αυξάνονται τα κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία”. Στην Ελλάδα, κατά την ίδια, “πρέπει να δούμε πώς εμείς θα μιμηθούμε ή θα επιγράψουμε επιτυχημένα συστήματα”.

Το βασικό είναι να ξαναρχίσουμε να τηρούμε μέτρα, μάσκα παντού, αποστάσεις παντού. Να μην διαχωρίζουμε τον πληθυσμό σε εμβολιασμένους και μη. Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν, απλώς για λιγότερες ημέρες … Παλαιότερα δεν το ξέραμε … Χρειαζόμαστε την τρίτη δόση οι εμβολιασμένοι για να διατηρήσουμε το επίπεδο ανοσίας … Πρέπει να σκεφτούμε άλλες λύσεις … οι εμβολιασμένοι κυκλοφορούν … θα κολλήσουν οι ανεμβολίαστοι, τα παιδιά, που μετά θα το μεταδόσουν στους ηλικιωμένους”.

Τέλος, για την πρόταση αύξησης των υποχρεωτικών τεστ για ανεμβολίαστους με δική τους οικονομική επιβάρυνση, η κα Λινού είπε χαρακτηριστικά “θα απαντήσω έμμεσα. Πριν 3-4 ημέρες έγινε συνάντηση για τα μέτρα που λαμβάνονται στη Βοστώνη. Ο εκπρόσωπος του Χάρβαρντ είπε ότι σε καμία πανδημία τα τιμωρητικά μέτρα δεν αποδίδουν, μάλλον κάνουν κακό“.

ΠΗΓΗ www.thetoc.gr

Προηγούμενο άρθρο5.000€ «καμπάνα» και αναστολή λειτουργίας σε κεντρικό μαγαζί της Κομοτηνής
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ: 1.477, τελικά, οι μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ