Μάζης για Ερντογάν: Τον έχει «πονέσει» πολύ τόσο ο Έβρος, όσο και το Αιγαίο

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:03 πμ
381 0

Μεγάλο θα είναι το πλήγμα για τον Ερντογάν και την τουρκική οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να αποφύγει το ΔΝΤ, με προσωπικές συνεννοήσεις με τον πρόεδρο Τραμπ, για να εξασφαλίσει ιδιωτικά δάνεια από αμερικανικές τράπεζες και καλύτερους όρους.

Δεν θέλει να φανεί ότι προσφεύγει στο ΔΝΤ για να μπορεί να κάνει πιεστικές κινήσεις. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας δεν τα κατάφερε, κάτι που όπως φαίνεται τον έχει ενοχλήσει.

Τον έχει «πονέσει» πολύ τόσο ο Έβρος, όσο και το Αιγαίο, τόνισε ο κ. Μάζης.

Η συνεργασία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με την κυπριακή κυβέρνηση για την καταγγελία της Τουρκίας στην ΕΕ την Τρίτη, ώστε να ληφθούν επιτέλους σοβαρά μέτρα, ήταν μια ορθή κατεύθυνση κατά τον καθηγητή.

«Ο Ερντογάν διεξάγει βιολογικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.» Κάτι τέτοιο, απαγορεύεται δια ροπάλου από τη διεθνή νομοθεσία πρέπει η Ελλάδα κάποια στιγμή να προσφύγει σε διεθνές δικαστήριο, υποστηρίζει ο κ. Μάζης.

Σχετικά με τις δραστηριότητες του Τούρκου προέδρου στη Λιβύη, ο κ. Μάζης επεσήμανε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να σπάει τα εμπάργκο και να μεταφέρει όπλα, καθώς μέχρι στιγμής δέχεται μόνο γαλλικές πιέσεις. Έχει στόχο την προβολή ισχύος στη Λιβύη και θα του αρκέσει ακόμη και μια διχοτόμηση της χώρας, καθώς έτσι θα μπορεί να ελέγχει το δυτικό της μέρος.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον καθηγητή, ότι θα προσπαθήσει να επικυρώσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

«Πρέπει να μην αρκεστούμε στην επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ», αλλά« να προβάλλουμε δικές μας συντεταγμένες» διαφορετικά θα έχουμε οδυνηρά τετελεσμένα, τόνισε ο κ. Μάζης.
Πηγή: skai.gr

Σχετικά άρθρα

Μαρία Γκουγκουσκίδου: “Ο Δήμαρχος που χάνει 3.058.684 ευρώ και 8.500.000 ευρώ, επειδή δεν μπορεί να στείλει πέντε χαρτιά στις αναθέτουσες Αρχές, τι μπορεί να εγγυηθεί;”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Απριλίου 2019 0
 Ένα θέμα που ο κ. Δήμαρχος θα ήθελε πολύ να ξεχαστεί είναι αυτό της απένταξης των έργων του δικαιούχου Δήμου…

Δυναμική η έναρξη της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2019 0
Τετάρτη πάμε ΑΚΑΔΗΜΙΑ   Δυναμική ήταν η έναρξη του 5ου κύκλου διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής Διά Βίου Μάθησης της…

Ακόμη ένα έργο υλοποιείται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από την εταιρία TAP AG στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών. Η αξία του έργου ανέρχεται σε 200.000€ περίπου

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Δεκεμβρίου 2018 0
Ακόμη ένα έργο υλοποιείται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από την εταιρία TAP AG στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών. Η αξία του…