Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, και τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, της Συγγνώμης, της εφετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας & Νεολαίας κ. Θεόδωρος Βουρδόλης και Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Δαστερίδης.

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος αποτελεί και την εναρκτήριο ακολουθία της κατανυκτικής αυτής περιόδου, λέγεται από την Εκκλησία μας και «Συγχωρητικός», επειδή δίδει την ευκαιρία στους Χριστιανούς να συγχωρεθούμε μεταξύ μας για να βιώσουμε αξίως την πνευματικότητα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, κατ’ έθος, ομίλησε στο εκκλησίασμα με θέμα: “Η φωτιά που δοκιμάζει τα έργα των Ορθοδόξων”. (Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ)

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ζήτησε συγγνώμη από το ποίμνιο της Μητροπόλεως για όποια τυχόν στενοχωρία ή πικρία ή σκανδαλισμός προήλθε από το πρόσωπό του και ζήτησε να συγχωρήσουν όλοι οι χριστιανοί τους συνανθρώπους τους και τους ιερείς εν όψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Μητροπολίτης μας ανέγνωσε τη Συγχωρητική Ευχή για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΑσμάτογλου: Εκτίμηση σοκ για την τιμή της βενζίνης – Θα «αγγίξει» τα 2,5 ευρώ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Κυριακή