Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού όλες οι αποζημιώσεις του 2016

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:45
408 0

Το αργότερο έως τις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζει ο ΕΛΓΑ να ολοκληρώσει την καταβολή των αποζημιώσεων του 2016.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Δημοσχάκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός υπογράμμισε, επίσης, σε σχέση με τις ζηιές που προμενήθηκαν την περασμένη χρονιά σε διάφορες καλλιέργειες σε όλη τη χώρα από παγετούς, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις κλπ, έχει ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, για τις ζημιές του έτους 2016, ο ΕΛΓΑ έχει πραγματοποιήσει, μέχρι στιγμής, τέσσερις πληρωμές (δύο το Δεκέμβριο του 2016, μια τον Ιανουάριο του 2017 και μια στις αρχές Μαρτίου) και το ποσό που έχει καταβληθεί συνολικά ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ περίπου.

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, έχουν καταβληθεί ως τώρα αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι τα έσοδα του ΕΛΓΑ από τις εισφορές των αγροτών ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 155 εκατ. ευρώ.

www.ypaithros.gr

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ&Θ. με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2020 0
Γνωρίζεται ότι σήμερα, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ…

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις (σε ένα από τα δύο τμήματα) του Πλατανότοπου Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2017 0
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα δύο τμήματα του Πλατανότοπου Μαΐστρου και αφορούν στην κατασκευή πετρόκτιστου περιμετρικού…