Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού όλες οι αποζημιώσεις του 2016

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:45
346 0

Το αργότερο έως τις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζει ο ΕΛΓΑ να ολοκληρώσει την καταβολή των αποζημιώσεων του 2016.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Δημοσχάκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός υπογράμμισε, επίσης, σε σχέση με τις ζηιές που προμενήθηκαν την περασμένη χρονιά σε διάφορες καλλιέργειες σε όλη τη χώρα από παγετούς, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις κλπ, έχει ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, για τις ζημιές του έτους 2016, ο ΕΛΓΑ έχει πραγματοποιήσει, μέχρι στιγμής, τέσσερις πληρωμές (δύο το Δεκέμβριο του 2016, μια τον Ιανουάριο του 2017 και μια στις αρχές Μαρτίου) και το ποσό που έχει καταβληθεί συνολικά ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ περίπου.

Ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, έχουν καταβληθεί ως τώρα αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι τα έσοδα του ΕΛΓΑ από τις εισφορές των αγροτών ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 155 εκατ. ευρώ.

www.ypaithros.gr

Σχετικά άρθρα

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: “Από την Αλεξανδρούπολη στέλνουμε μήνυμα νίκης για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε για να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Μαρτίου 2019 0
«Η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές και στις εθνικές εκλογές το μήνυμα θα δοθεί απ’ την άλλη κάλπη,…

Ψήφισμα της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2018 0
Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κατά τη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου 2018, με αφορμή την…

13,2 εκ. ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών για έργα Ύδρευσης & Αποχέτευσης σε Δήμους του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Νοεμβρίου 2018 0
Με 13.204.182,72 € επιχορηγούνται οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο του οποίου το Υπουργείο επιχορηγεί με 132 εκατ. ευρώ 43 νέα…