Γκίκας Μαγιορκίνης: Βαρύ το φορτίο του ιού στην βόρεια Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 23 Νοεμβρίου 2020
103 0

Σημάδια υποχώρησης της πανδημίας φαίνονται στην Ευρώπη όπως ανέφερε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Όπως είπε και στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις μείωσης κρουσμάτων. Ενδεικτικά στην Αττική σήμερα ανακοινώθηκαν 252 κρούσματα και 300 στην Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει μείωση της μεταδοτικότητας σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, είπε ο κ. Μαγιορκόνης ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει «βαρύ φορτίο στην βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη» ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν «μικρά σημάδια βελτίωσης στην Θεσσαλονίκη».

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και έκανε λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων στους άνω των 65. «Η εξάπλωση του ιού στην χωρά είναι ευρύτατη και υπάρχει σε όλη την επικράτεια», τόνισε και έκανε νέα έκκληση να τηρούνται τα μέτρα ευλαβικά.

«Η πανδημία covid-19 ξεπερνάει πλέον τις 59 εκατομμύρια διαγνώσεις ενώ ο ρυθμός διαγνώσεων σταθεροποιήθηκε περίπου στις 650 χιλιάδες ανά ημέρα, σε παγκόσμια κλίμακα» σημείωσε ο καθηγητής Iατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν από Sars-cov2 βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας, με περισσότερους από 11 χιλιάδες θανάτους ανά ημέρα» προσέθεσε.

«Στην Ευρώπη η επιδημία έχοντας φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας με 15,5 εκατομμύρια διαγνώσεις, πλέον δείχνει κάποια σημάδια υποχώρησης με τον ρυθμό των νέων διαγνώσεων να φαίνεται ότι υποχωρεί σταδιακά» επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης αναφέροντας ενδεικτικά τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, ως χώρες στις οποίες οι νέες διαγνώσεις έχουν υποχωρήσει ή σταθεροποιηθεί.

«Σε όλες τις χώρες ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός. Σε επίπεδα 3-4 χιλιάδες ανά ημέρα συνολικά στην Ευρώπη και λογικά θα ακολουθήσει την τάση της πτώσης των διαγνώσεων σε 10-14 ημέρες» τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

www.ant1news.gr

Σχετικά άρθρα

Σάλος μετά την δήλωση Σγουρίδη στον MAXIMUM 93,6 – Το Μαξίμου τον κάλεσε να ανασκευάσει – Η δήλωση παίζει σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Φεβρουαρίου 2016 0
Σάλος μετά την δήλωση Σγουρίδη στον MAXIMUM 93,6 Το Μαξίμου τον κάλεσε να ανασκευάσει Η δήλωση παίζει σε όλα τα ΜΜΕ…

Ξεκίνησε το διήμερο Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Φιλοζωικό Σωματείο ”Κιβωτός” Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2015 0
Το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» πραγματοποιεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Αλεξανδρούπολη. Μετά την μεγάλη ανταπόκριση…

Τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός απο την Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Νοεμβρίου 2020 0
Δ.Ε.Υ.Α.Α. ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΣ -ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ Εγκατάσταση παροχωμέτρων στις δεξαμενές ύδρευσης και εγκατάσταση εξοπλισμού στο κτίριο διοίκησης. Με αυτήν την εγκατάσταση κάνουμε τηλεπαρακολούθηση…