Μαθητικό Ντοκυμαντέρ: “Οι ποδηλάτες της φωτιάς”

Μαθητές του Γυμνασίου Σουφλίου αποφασίζουν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την καταστροφική πυρκαγιά του 2023 και τις επιπτώσεις στην περιοχή. Με τα ποδήλατά τους βγαίνουν στη φύση και παίρνουν συνεντεύξεις από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, υλοτόμους. Αφουγκράζονται αλλά και μοιράζονται μαζί τους τη θλίψη, το θυμό, τις αγωνίες αλλά και την ελπίδα.
Η μαθητική ταινία αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ στο Γυμνασίου Σουφλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.
Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου*, και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων μιας εβδομάδας “Κινηματογραφικής Παιδείας” στο Σουφλί.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο από το Νεανικό Πλάνο στη σελίδα https://www.youtube.com/watch?v=H5sUaCdJZOs
Επιλέξτε αν θέλετε, αν σας άρεσε ή όχι.

Βαγγέλης Φακούδης
Δ/ντης Γυμνασίου Σουφλίου

*Το πρόγραμμα ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και στο Σουφλί με τη συνεργασία του 1ου Γυμνασίου και του Δήμου Σουφλίου από Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Προηγούμενο άρθροΣοβαρά προβλήματα απειθαρχίας και συνοχής στον στρατό του Ερντογάν – Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης  
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργεί το Ιατρείο Πόνου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης