Οι πρώτοι αγνοί σε ιδανικά ,αξίες και στόχους. Οι δεύτεροι συμβιβασμένοι, δορυάλωτοι ανήμποροι να ορθώσουν ανάστημα ,σκιές των προγόνων τους. Οι πρώτοι τολμούν ,διαδηλώνουν υπέρ οσίων και. ιερών της ξεχασμένης και χιλιοπροδομένης πατρίδας ,από εμάς τους ενήλικες. Με συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, με έντονες διαμαρτυρίες στους άθλιους πολιτικούς μας για την απερίγραπτα χαμερπή στάση τους ,με επιτίμιο όμως τις ατέλειωτες αποβολές από το σχολείο, γιατί έτσι απλά διατράνωσαν ,ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Και αλήθεια  ποιοι τους τιμωρούν; Κάποιοι που πριν  μερικές  δεκαετίες μονοπωλούσαν Δημοκρατία  αλλά και   ελευθερία λόγου  και σκέψης .Όλοι αυτοί που σήμερα έχουν επανδρώσει   τις θέσεις δασκάλων και  καθηγητών , όλοι αυτοί που ταυτίστηκαν με τη γενιά του «Πολυτεχνείου», ευαγγελιζόμενοι  μπόλικες Δημοκρατικές  ευαισθησίες και δράσεις . Όταν όμως οι μαθητές , αυτά τα υπέροχα παιδιά , υπερασπισθούν την πατρίδα , την ιστορία μας ,τότε είναι «φασίστες»!Τότε  εμείς  οι ενήλικες  βλέπουμε από πίσω από την μυριόστομη ιαχή τους ,να τους πατρονάρουν δήθεν ακραίοι  κομμάτων. Οι νέοι μας  όμως αυτό το χρυσάφι μας, δεν θέλουν κόμματα ούτε ιδεολογικούς καθοδηγητές .Πατρίδα  μόνο θέλουν .Την Ελληνικότητα  της Μακεδονίας  υπερασπίζονται.    Αυτά τα παιδιά ,ο  ανθός οτιδήποτε έχει απομείνει Ελληνικού, έρχονται την κατάλληλη στιγμή να αποδείξουν, πως η ελπίδα μπορεί να είναι μόνο από τη μεριά τους. Αντίθετα οι άθλιοι και μυσαροί κυβερνήτες στηρίζονται στην ένοχη ανοχή ημών, των περισπούδαστων ενηλίκων, αφού δεν κουνάμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι σε όσα συνταρακτικά συμβαίνουν. Έτσι πέρασε προς το παρόν η συμφωνία των Πρεσπών, για να μας κουνάει το δικό του  δάχτυλο ο γυφτοσκοπιανός Ζάεφ ,ότι θα μας διδάξουν “μακεδονικά”.
Οι μαθητές αντιδρούν και αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αέναη πάλη των γενεών. Της φρέσκιας και σφύζουσας από ζωή γενιάς των μαθητών, αυτής της γενιάς που τόσο φριχτά προδώσαμε όλοι εμεις της μυσαρής γενιάς του Πολυτεχνειου,της γενιάς της βόλεψης,της ψευτοκαλοπέρασης ,της κοιλιοδουλίας, ,των ρουσφετιών, της ρεμούλας, μα προπάντων της υποκρισίας και των ψεύτικων λύγων…
Η γενιά των σημερινών μαθητών δείχνει να θέλει να πάρει το πηδάλιο στα χέρια της, προτού όλοι εμεις οι ανίκανοι ενήλικες ρίξουμε το σκάφος βαρύγδουπο στα βραχια.Ολοι εμεις οι συμβιβασμένοι ενήλικες δεν διδάξαμε τίποτε σωστό στα παιδιά μας. Και όμως ,να το θαύμα. Τα χρωματοσώματα και τα κύτταρα της φυλής θριαμβευουν,εστω και μέσα από το τέλμα που δημιουργήσαμε όλοι εμεις οι δορυάλωτοι συμβιβασμένοι γονείς. Οι μνήμες των ηρωικών προγόνων ζουν ανάγλυφα και ανεξίτηλα μέσα στα παιδιά μας. Η μάνα φύση είναι ακατανίκητη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αναγεννηθούμε εκ της τέφρας!

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καϊσας – Αναπάντητα ερωτήματα προς την Π.Ε. Έβρου για την αντιπλημμυρική προστασία
Επόμενο άρθροΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ (του Ν. Παπανικολόπουλου)