Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά: “Ο αποκλεισμός της Θράκης τελείωσε”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:03
483 0

H Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισκέφτηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 την Ξάνθη, όπου εγκαινίασε την 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Νωρίτερα, η Υφυπουργός συναντήθηκε με τις Αρχές και τους τοπικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Η κα Κόλλια-Τσαρουχά επισκέφτηκε επίσης το 4ο Σώμα στρατού και ενημερώθηκε από τον Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά για το έργο του 4ου Σώματος, μίλησε με όλα τα ακριτικά φυλάκια και μετέφερε προς τα στελέχη τους το σεβασμό και τις ευχαριστίες του ελληνικού λαού. Μετά το πέρας των εγκαινίων της Έκθεσης, ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η ομιλία της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ήταν η εξής:

 Εύχομαι η φετινή έκθεση να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία ενισχύοντας αποφασιστικά την τοπική οικονομία.

 Η έκθεση αυτή μας δίνει την ευκαιρία για οικονομική κινητοποίηση. Βρισκόμαστε στην αιχμή μιας περιόδου, καθώς η επικείμενη νέα οικονομική πραγματικότητα, ολοένα και πλησιάζει. Οφείλουμε ν’ αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε σύντομα να μεταβούμε σε μια κατάσταση, όχι μόνο εξόδου από την κρίση, αλλά και σταθερού προσανατολισμού για την ευημερία του τόπου και του λαού μας.

 Τα τελευταία δυο χρόνια είναι ορατή εντός κι εκτός Ελλάδας, η μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην χώρα, μια αλλαγή που προσδιορίζεται από την δίκαιη κατανομή των βαρών, σε όλους τους Έλληνες, χωρίς διακρίσεις και χωρίς ευνοημένους και στην εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των Ελλήνων  στα οφέλη που προσδοκούμε.

Είναι σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν είναι μόνο οι συντελεστές φορολόγησης και τα στατιστικά δεδομένα, αλλά και η παγίωση του αισθήματος στον κάθε ένα από εμάς, ότι η Πολιτεία λειτουργεί στο πλαίσιο της δικαιοσύνης, των ίσων όρων και της εξάλειψης κάθε είδους αποκλεισμών.

Αποκλεισμούς που γνωρίσαμε στο παρελθόν είτε λόγω πολιτικής τοποθέτησης, είτε λόγω οικονομικής ισχύος κάποιων, είτε λόγω του αποκλεισμού της περιφέρειας έναντι του υδροκέφαλου κέντρου.

Η σημερινή κυβέρνηση, ανέτρεψε και ανατρέπει τα αρνητικά δεδομένα του παρελθόντος, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους και να αξιολογηθούν αντικειμενικά βάσει αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας θα γίνουν ορατά. Ο αποκλεισμός της Θράκης τελείωσε. Είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε, και σας ζητούμε οι συντονισμένες προσπάθειες όπως αυτή της Πανελλήνιας Έκθεσης, εδώ στην Ξάνθη, να συνεχιστούν.

 Είναι δέσμευση μας, ότι ο τόπος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Μαζί, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την επόμενη καλύτερη μέρα για όλη την Θράκη.

Σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2019 0
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ» Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας      Μετά από χρόνια  έλλειψη διορισμών…

Ανακοίνωση για τη «Black Friday»

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Νοεμβρίου 2019 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ «BLACK FRIDAY» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004…

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολη αγόρασε προϊόντα αξίας 12.725 € από παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Απριλίου 2020 0
Σε έκτακτη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε ομόφωνα η: Απευθείας Ανάθεση προμήθειας ειδών για παροχή γευμάτων και τροφίμων για…