Μαρία Γκουγκουσκίδου: Θα υπερασπισθούμε μέχρι τέλους την ιστορική συνέχεια της περιοχής μας – Προτείνουμε ενότητα για τα σοβαρά θέματα

Δημοσιεύτηκε στις: at 14 Ιανουαρίου 2021
20 0

Σχετικά με τις αντιδράσεις του Δήμου για την αποτροπή δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο και ιδιαίτερα τον ορισμό Επιτροπής Αγώνα, έχουμε να πούμε τα παρακάτω:

  • Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών των δημοτικών δυνάμεων ήταν πρόταση της δικής μας παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”.

Διαχρονικά πιστεύουμε ότι παρά τις διαφορές τους, που είναι και θεμιτές, οι δημοτικές παρατάξεις, στα μείζονα και σοβαρά, πρέπει να ενώνονται, χάριν του γενικότερου συμφέροντος.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που αναδείξαμε και χρήζουν ενότητας, όπως η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σύμφωνα με την οδηγία 2006/112/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η επιλογή του Δήμου Ορεστιάδας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κ.α.

  • Η συμμετοχή του κ. Δημάρχου στην Επιτροπή Αγώνα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του και τη μη έγκαιρη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η άποψη ότι ο Δήμαρχος δεν γνώριζε δεν μπορεί σοβαρά να υποστηριχθεί. Οι ευθύνες του κ. Δημάρχου για τη διαμορφωθείσα κατάσταση είναι μεγάλες.
  • Επιμένουμε να αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών. Αποδεχόμαστε μόνο τη βελτίωση των υποδομών των δομών που υπάρχουν σήμερα.
  • Κάποιοι υποκριτικά, με ψευδεπίγραφες ονομασίες, όπως αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών, θέλουν να πετύχουν μια αύξηση της δυναμικότητας σε 1.500 άτομα, αλλά η εμπειρία έδειξε ότι στην πράξη η δυναμικότητα υπερδιπλασιάζεται. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες, αυτή τη φορά δεν θα φανούμε εύπιστοι.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ανάμεσα σε χωριουδάκια των 150-200 ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα, μια μικρή πόλη 5.000 μεταναστών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση

Δεν θα μπούμε σε παζάρια για ανταποδοτικά οφέλη, προκειμένου να πουλήσουμε την ψυχή μας.

Θα υπερασπισθούμε μέχρι τέλους τη δημογραφική ισορροπία, την κοινωνική συνοχή, την ιστορική συνέχεια της περιοχής μας.

 

Ορεστιάδα 13 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Η επικεφαλής

Σχετικά άρθρα

Επιμελητήρια ΑΜΘ: Η ΚΥΑ για το 4% και 12% αφορά μόνον τις επιχειρήσεις που είχαν κάνει νομική προσφυγή

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Σεπτεμβρίου 2020 0
Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης χαιρετίζουν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας,…

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ ανακαλούνται όλες οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Δεκεμβρίου 2017 0
Η ανακοίνωση του Περιφερειαρχη  Η άσκηση της Διοίκησης οφείλει να γίνεται σε ένα περιβάλλον αυξημένης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, το…