Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, χθές, Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου 2017, επισκέφτηκε τον Έβρο, όπου είχε σειρά επαφών με φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νομού.

Ξεκινώντας την περιοδεία της από την Ορεστιάδα, η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλειο Μαυρίδη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου κ. Πέτρο Χασανίδη. Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψής της ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπου η Υφυπουργός συνάντησε τον Α/Δ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου κ. Πασχάλη Συριτούδη, και τα εργοστάσια Ζαχάρεως και της εταιρείας Green Cola, όπου δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στις προσπάθειές τους.

Στο Διδυμότειχο, αργότερα, η Υφυπουργός συνάντησε τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Μουφτή κ. Οσμάν Χαμζά.
Η Υφυπουργός επισκέφτηκε επίσης δύο ακριτικά φυλάκεια του Ελληνικού Στρατού στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, το Φυλάκειο της Μαρασιάς (όπου επισκέφτηκε και το μνημείο της “Γερόντισσας της Μαρασιάς”)  και το Φυλάκειο 1 στις Καστανιές Έβρου.
Η επίσκεψή της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της Υφυπουργού στην 16η Μεραρχία, όπου συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Μπόνορα.

Την επόμενη μέρα, στην Αλεξανδρούπολη, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά επισκέφθηκε τη 12η Μεραρχία Αλεξανδρουπόλεως, όπου συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο Κούκο Δημήτριο. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και άλλους φορείς της Αντιπεριφέρειας.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα θέματα της κάθε ακριτικής περιοχής και συνομίλησε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων. Στο τέλος της επίσκεψής της, δήλωσε:

«Η Αθήνα οφείλει να βρεθεί πιο κοντά στους ανθρώπους του Έβρου και να τους βοηθήσει ουσιαστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι Εβρίτες είναι νοικοκύρηδες, άξιοι άνθρωποι, και με τα λίγα πράγματα που η πολιτεία τους έχει παράσχει, έχουν κάνει θαύματα. Η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα τους και εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων της, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα που έληξε το ζήτημα της αξιολόγησης θα κάνουμε τα απαραίτητα ώστε να διορθωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα λάθη και οι παραλείψεις του παρελθόντος. 

Ειδική μνεία πρέπει να κάνω και στους στρατιώτες μας στον Έβρο, στο θάρρος, στη δύναμη και στην ετοιμότητα που διακρίνει ολόκληρο το στράτευμα, αλλά ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά. Τα παλικάρια μας, κοπέλες και άνδρες που υπηρετούν αλλά και οι αξιωματικοί μας, με εξέπληξαν με την υποδοχή τους, αλλά και με το υψηλό φρόνημα και το ηθικό τους. Ένιωσα περήφανη ως πολιτικός, αλλά και ως Ελληνίδα μητέρα».

Προηγούμενο άρθροΤίτος Κυριακίδης: «Στις 10-11 Ιουνίου το 6ο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών Αγία Μαρίνα 2017»
Επόμενο άρθροΑπό τον Έβρο ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του , ο Εμπορικός Ακόλουθος των Η.Π.Α. κ. Bryan Larson , προσκεκλημένος του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, κ. Κώστα Χατζημιχαήλ