Μαριάς: Παρέμβαση για απόρριψη της Αναφοράς της Ομοσπονδίας δήθεν Τούρκων Δυτικής Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:59
525 0

Με Γραπτή του Ένσταση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπό την ιδιότητα του Συντονιστή των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στην εν λόγω Επιτροπή, ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς ζήτησε να απορριφθεί ως παράνομη η Αναφορά της Ομοσπονδίας των δήθεν Τούρκων Δυτικής Θράκης (μια και αποτελεί σαφή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 η οποία ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει καμία δήθεν τουρκική μειονότητα στην Θράκη μας), άλλως να απορριφθεί η Αναφορά ως απαράδεκτη.  Αποδεικνύεται λοιπόν πόσο εθνικά επιζήμια είναι η περίφημη τροπολογία Κοντονή για την δήθεν τουρκική Ένωση Ξάνθης μια και η τουρκική πλευρά δεν χάνει καμία ευκαιρία να συνεχίσει τις αλυτρωτικές της προκλήσεις.

Εκφράζοντας λοιπόν τις σοβαρές του ανησυχίες, για την εκμετάλλευση εκ μέρους της Άγκυρας κάθε αφορμής για συνέχιση των προκλήσεων στη Θράκη μας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ TV, της Λαμίας, χθες 18/10/2017, ότι η Ομοσπονδία δήθεν Τούρκων Δυτικής Θράκης δεν έχασε καθόλου χρόνο και πριν περάσουν 48 ώρες, από την ψήφιση της τροπολογίας Κοντονή, ζητά από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνει δεκτή μία αναφορά της ως δήθεν Τούρκοι Δυτικής Θράκης για δήθεν παραβιάσεις, των δήθεν δικαιωμάτων, της δήθεν τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.

«Αυτά συμβαίνουν με την απαράδεκτη πολιτική όσων ψήφισαν  αυτή την τροπολογία», τόνισε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και σημείωσε «ότι τώρα τρέχει το Υπουργείο Εξωτερικών και μας στέλνει έγγραφα και μας λέει βάλτε πλάτη για να μην περάσει αυτό».

Δηλαδή, από τη μια μεριά ψήφισαν μια τροπολογία, που ανοίγει το δρόμο στην αναγνώριση της δήθεν τουρκικής ένωσης Ξάνθης και από την άλλη προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, που άναψαν.

«Εγώ, φυσικά, έχω υποβάλλει Ένσταση επί του θέματος αυτού, ζητώντας να απορριφθεί η Αναφορά», δήλωσε ο Νότης Μαριάς, αλλά «είναι προφανές ότι οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές θα μας πούνε: καλά εδώ προχθές εσείς κάνατε ειδική ρύθμιση στην Ελληνική Βουλή και τώρα έρχεστε να μας πείτε άλλα πράγματα;».

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», είχε επισημάνει τις επικίνδυνες μεταβλητές της επίμαχης τροπολογίας Κοντονή και σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY, στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου, στις 21/9/2017.

Ο Νότης Μαριάς, τότε, είχε θέσει τις Εθνικές, τις Θεσμικές και τις πρακτικές διαστάσεις του θέματος. Ξεκαθάρισε με σαφήνεια ότι το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είναι διαφορετικός θεσμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με το Νότη Μαριά το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δεν έχει πολιτικό ρόλο και δεν επιβάλλει πολιτικές εντολές και επιταγές.

«Υπάρχει, πράγματι, μία απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, την οποία  ορθώς δεν τηρούμε, διότι εάν την τηρήσουμε θα νομιμοποιήσουμε τη δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη», είχε πει τότε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και συνέχισε:

«Εάν δεν εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση, θα υπάρξει ένα πρόστιμο, μία αποζημίωση της Ελλάδος στους αιτούντες και τίποτε άλλο».

Στην  αντίθετη περίπτωση, «με την τροπολογία, που προωθεί ο κ. Κοντονής, θα νομιμοποιήσουμε την ύπαρξη δήθεν τουρκικής μειονότητας», είχε προειδοποιήσει πριν από 28 ημέρες ο Νότης Μαριάς και είχε τονίσει ότι  «η τροπολογία αυτή είναι και αντισυνταγματική, διότι θέλει να επέμβει στις αρμοδιότητες της Δικαστικής Εξουσίας και με αναδρομική ισχύ, να δώσει τη δυνατότητα να αμφισβητηθούν προηγούμενες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Τελικά η εν λόγω εθνικά επιζήμια τροπολογία Κοντονή ψηφίστηκε από τη Βουλή με τις ευλογίες της νεο-μνημονιακής Συγκυβέρνησης και της μνημονιακής Αντιπολίτευσης.

www.ekriti.gr

Σχετικά άρθρα

Αν. Δημοσχάκης: “Άμεση ανάγκη αποκατάστασης των φθορών στην Εγνατία Οδό (τμήμα 25 χιλιομέτρων Α/Κ ΒΙΠΕ Αλεξ/πολης – Α/Κ Αρδανίου)! Οι οδηγοί δικαιούνται έναν ασφαλή δρόμο κυκλοφορίας αντίστοιχο των διοδίων που θα καλούνται να πληρώσουν!”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2019 0
Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, προς τον Υπουργό Υποδομών και…

ΟΣΕ: Τον Μάρτιο η αποκατάσταση κυκλοφορίας στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2021 0
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από συνεργεία του ΟΣΕ τα έργα αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου Μακεδονίας-Θράκης μετά την προ ημερών κακοκαιρία…

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές), για τον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιανουαρίου 2017 0
Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Κιρκλαρελί (γνωστή στην ελληνική βιβλιογραφία ως Σαράντα Εκκλησιές) της Τουρκίας, στην ανατολική Θράκη, για τον μακελάρη της…