Μαρωνείας: ”Το Άγιο Όρος αγωνιά για τη Θράκη και θα μας το αποδείξει”

Δημοσιεύτηκε στις: at 24 Αυγούστου 2016
428 0

Από την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Παντοκράτορος στο Άγιο Όρος επέστρεψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων για να ξαναφύγει στο τέλος της εβδομάδας στο Άγιο Όρος και πάλι στην Μονή Βατοπεδίου, προσκαλεσμένος από τον Ηγούμενο.

Θα παραβρεθεί στην τελετή της αγρυπνίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις πνευματικές και για την εν Χριστώ πορεία, αλλά και για την πορεία του τόπου και της Ελλάδος μας.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, άρτια αφιχθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης για να σημειώσει «αν ο καθείς από εμάς ζήσουμε, όπως θέλει ο Χριστός, ο καθένας με όποια δύναμη μπορεί, όχι με τις υπερβολές, αλλά με πνεύμα ταπεινώσεως, με εμπιστοσύνη στο Θεό, ο Θεός δεν θα αφήσει τον τόπο του. Μάλιστα οι πατέρες στο Άγιο Όρος λένε το εξής «Η Παναγία μας έχει γίνει τείχος και προστασία για τον τόπο και την περιοχή μας». Εφόσον έχουμε αυτή την Ευλογία να είμαστε περιτειχισμένοι από τον τόπο, αν εμείς, ζήσουμε όπως θέλει ο Θεός, τα πράγματα θα εξελιχθούν και θα αλλάξουν. Ακόμη κι αυτά τα δύσκολα που φαίνονται με τη λογική δύσκολα.» δηλώνει ο Σεβασμιώτατος, βέβαιος ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, αν «αλλάξουμε πρώτα εμείς».

Όλα με τη χάρη Του Θεού μπορούν να γίνουν

Τι είναι, όμως, εκείνο που δυσκολεύει την αλλαγή; ρωτήσαμε τον Ποιμενάρχη για να τον ακούσουμε να απαντά.

«Δεν γίνεται να γιορτάζουμε την Παναγία μας και σε χωριά που πανηγυρίζουν να στήνουμε τραπέζια και να τρώμε κρέατα κι αρτύσιμα φαγητά Παραμονή της Παναγίας. Αν βάλουμε σε μια τάξη τα απλά, αμέσως μαλακώνει η καρδιά και όλα, με τη Χάρη του Θεού, μπορούν να γίνουν».

Όσον αφορά στους «δεσμούς» του Αγίου Όρους με την Θράκη ο Σεβασμιώτατος είναι κατηγορηματικός «Το Άγιο Όρος αγαπά τη Θράκη. Αγωνιά για την Θράκη κι αυτό θα μας το αποδείξει. Μου το διαβεβαίωσαν. Και μόνο, όμως, ότι προσεύχονται για όλους εμάς είναι σημαντικό» δηλώνει για να επισημάνει εκ νέου: «Το Άγιο Όρος σκέφτεται κι αγωνιά για τη Θράκη, τη Ροδόπη και την περιοχή μας και θα μας το αποδείξει, όπως μου είπαν σύντομα.»

www.romfea.gr

Σχετικά άρθρα

Δημοσχάκης: Άμεση αναγκαιότητα η σύσταση της Επιτροπής Καθορισμού Λατομικών Περιοχών Π.Ε. Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2021 0
Επιστολή απέστειλε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Αν.Δημοσχάκης προς τον ΠΑΜ-Θ Χρ.Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Έβρου Δ.Πέτροβιτς & με κοινοποίηση…

Με αλιευτικό… μεταφέρθηκε ασθενής από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη – Επιχείρηση σωτηρίας για την ασθενή

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2017 0
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμένα Καμαριώτισσας στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ…