Μεγάλη διάκριση για το ΓΕΛ Σουφλίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:14
201 0

Με τελική βαθμολογία 100/100 στην τελική αξιολόγηση των δράσεών του, το Γενικό λύκειο Σουφλίου αναδείχθηκε 1ο μεταξύ των 51 σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) σε όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν, διακρίθηκαν και έλαβαν τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το κεντρικό θέμα των δράσεων του ήταν τα οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, στα 40 χρόνια ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.

Η ανακοίνωση της σημαντικής διάκρισης στο ΓΕΛ του ακριτικού Δήμου, το οποίο συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα από το 2017, έγινε από υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του γραφείου του Ε.Κ. στην Αθήνα, Χάρη Κούντουρο, ο οποίος επισκέφθηκε το Σουφλί, απένειμε την ειδική πλακέτα με τον τίτλο του «Σχολείου Πρέσβη του ΕΚ» στο σχολείο και τα τιμητικά διπλώματα συμμετοχής και τους αντίστοιχους τίτλους στους καθηγητές-πρέσβεις και μαθητές-πρέσβεις, επιβραβεύοντας την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν για την ολοκλήρωση των δράσεων τους.

Ο κ. Κούντουρος συνομίλησε με τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, άκουσε τις απόψεις και τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους, υπογράμμισε τους στόχους, τις αξίες και τις αρχές του προγράμματος μεταξύ των οποίων ο σεβασμός στη δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαφορετικότητα, η ισότητα, η αλληλεγγύη, η απόρριψη κάθε μορφής βίας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που διανοίγονται στους νέους ανθρώπους ως ενεργά μέλη της ελληνικής και της ευρύτερης ευρωπαϊκής κοινότητας της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη και το ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε ό,τι αφορά στις δράσεις που οργάνωσε ή συμμετείχε το ΓΕΛ Σουφλίου, σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται:

-Προσομοιώσεις λειτουργίας του ΕΚ

-Συζήτηση επί θεμάτων ευρωπαϊκής επικαιρότητας (πρόσκληση για παρουσίαση με διάλογο από κάποιον επιλεγμένο ομιλητή όπως η ευρωβουλευτής κ. Βόζενμπεργκ).

-Δημιουργία μικρών ταινιών ή ντοκιμαντέρ με ανάλογο προς τους στόχους του προγράμματος περιεχόμενο

-Συμμετοχή σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων και παρουσίαση των δράσεων σε συνεργασία με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

-Σύνθεση ποιήματος για την Ευρώπη και τραγουδιού με τίτλο «Όλοι μαζί» στην αγγλική, τη γαλλική, την ιταλική και την ελληνική γλώσσα, σε στίχους μαθητών και μουσική ενορχήστρωση καθηγητή.

-Κοινές δράσεις με άλλα συμμετέχοντα σχολεία

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Σύλληψη 56χρονου υπηκόου Τουρκίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαρτίου 2017 0
Συνελήφθη χθες (15-3-2017) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης…

Με λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους , στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιανουαρίου 2019 0
Η εορτή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους 2019 εορτάστηκαν και φέτος με λαμπρότητα  και μεγαλοπρέπεια στον…

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2021 0
Την Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες θα επισκεφθεί αύριο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θοδωρής Δρίτσας, στο πλαίσιο των πολιτικών εξορμήσεων που πραγματοποιούν τα…