Η αξιοποίηση του θερινού Κινηματογράφου Αλεξανδρούπολης είναι η μόνη λύση για την ποιοτική αναβάθμισή του και τη βιωσιμότητα.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής-Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και έχοντας υπόψη μου τις αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών του Δ.Σ. που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία και το καταστατικό της Δημοτικής Επιχείρησης, υπέβαλα την 21η Οκτωβρίου 2021 προτάσεις προς το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης. Μεταξύ των προτάσεων αυτών ήταν και η πρόταση αξιοποίησης του θερινού Κινηματογράφου «Φλοίσβος» (https://ermiss.blogspot.com/search?updated-max=2021-11-06T22:24:00%2B02:00&max-results=2&start=2&by-date=false).

Στόχος της πρότασης μου ήταν και είναι να αξιοποιηθεί ο θερινός κινηματογράφος, όπως έχουν αξιοποιηθεί και τα υπόλοιπα καταστήματα που ανήκουν στην ιδιοκτησία της Επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας υπόψη την πολιτιστική προσφορά της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, σημείωσα και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι ότι θα πρέπει στους όρους να υπάρχει η πρόβλεψη για δωρεάν παραχώρηση του χώρου στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης μια φορά την εβδομάδα. Άλλωστε αυτό ισχύει και για το Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Επιπρόσθετα, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης έχει και τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με ευνοϊκούς όρους, δεδομένου ότι είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτή είναι μια επωφελής λύση που αναγνωρίζει την προσφορά και τη βούληση της ΚΛΑ. Θεωρείται απαραίτητο να αναφερθεί όμως, ότι η χρησιμοποίηση της περιουσίας και πόρων της Δημοτικής Επιχείρησης, όπως η μηχανή προβολής, το κόστος του ρεύματος, η συντήρηση και ο αρμόδιος υπάλληλος χρήσης της μηχανής κ.ά., αποτελούν μια άλλη περίπτωση που αντιβαίνει στα συμφέροντα της επιχείρησης σε μια εποχή πολύ δύσκολη για την εξεύρεση πόρων. Πρώτιστο μέλημα της επιχείρησης είναι η αξιοποίηση της περιουσίας της με τον καλύτερο και τον πλέον συμφέροντα τρόπο.

Έχω την άποψη ότι ο Δήμαρχος δεν έχει την δυνατότητα να σταματήσει μια διαδικασία που είναι προς όφελος της επιχείρησης. Αλλά, αν το κάνει, ας αναλάβει και τις ευθύνες.

Προηγούμενο άρθροΚόντρα Φαλέκα – Ιντζεπελίδου για τα ενεργειακά του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΓενί Σαφάκ – Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ηχητικά όπλα στον Εβρο – Τα απενεργοποιεί για τα μέλη της FETO