Μετά την Αλεξανδρούπολη & την Κομοτηνή… Τώρα και η Ξάνθη προβάλλεται ως έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:04 πμ
362 0

από την εφημερίδα “Ο ΧΡΟΝΟΣ” www.xronos.gr

Μία νέα πόλη διεκδικεί την έδρα της νέας Υγειονομικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτή είναι η Ξάνθη, με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αχιλλέα Γερόπουλο να προτείνει την Ξάνθη ως έδρα της νέας Υγειονομικής Περιφέρειας, με το επιχείρημα ότι βρίσκεται στο κέντρο της ΑΜΘ. Την πρότασή του αυτή κατέθεσε στη διάρκεια δηλώσεων του μετά την πρώτη δημόσια λογοδοσία του για τα πεπραγμένα στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Την πρώτη του δημόσια λογοδοσία ο διοικητής την πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Εκεί ο κ. Γερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της λειτουργίας του Νοσοκομείου, δεδομένων των συνθηκών, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, το οποίο ευχαρίστησε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζονται σε επίπεδο τμημάτων, υποδομών, δράσεων και πρωτοβουλιών καθώς και την οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα ο κ. Γιερόπουλος αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά ραντεβού που συνεχίζουν να λειτουργούν εύρυθμα αλλά και την ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων. Επίσης σημείωσε ότι το Νοσοκομείο θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού μέσω του taxisnet.

Όσον αφορά τη στελέχωση επεσήμανε ότι οι προσλήψεις του επόμενου διαστήματος σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζονται στην αυτόνομη λειτουργία των Επειγόντων Περιστατικών.

Μετά το πέρας της πρώτης δημόσιας αυτής λογοδοσίας του διοικητή, ακολούθησαν δηλώσεις. Μεταξύ όσων μίλησαν ήταν ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης, που παραβρέθηκε στη λογοδοσία του διοικητής.

Ο κος Πλωμαρίτης είπε ότι επίκειται η δημιουργία μια νέας ΥΠΕ μόνο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με πιθανή έδρα την Αλεξανδρούπολη. Άμεσα ο διοικητής του Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος πρότεινε εναλλακτικά την Ξάνθη ως έδρα της νέας Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της ΑΜΘ.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Η Κομοτηνή διεκδικεί να γίνει έδρας της Υγειονομικής Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπως ήταν άλλωστε και στο παρελθόν. Πρώτος είχε αναδείξει το αίτημα επιστροφής της έδρας της ΥΠΕ στην Κομοτηνή ο αντιδήμαρχος και γιατρός Νίκος Σωτηρακόπουλος. Αυτό το είχε κανείς εντός του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Θυμίζουμε ότι στην ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που είχε διοργανώσει η κυβέρνηση στην Κομοτηνή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και στον διαχωρισμό των Υγειονομικών Περιφερειών του βορρά, ώστε η μία να αφορά αποκλειστικά από την Καβάλα ως την Αλεξανδρούπολη, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Ο κος Σωτηρακόπουλος είχε τονίσει ενώπιων του κ. Πολάκη πως η Κομοτηνή είναι αφενός το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας, αλλά είχε υπάρξει και η έδρα της υγειονομικής περιφέρειας της ΑΜΘ πριν αυτή συγχωνευτεί στην 4η ΥΠΕ.

Ακολούθως με πρόταση του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη εκδόθηκε ψήφισμα με το παραπάνω αίτημα. Με το ψήφισμα γινόταν γνωστό ότι δημοτικό συμβούλιο διεκδικεί την έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προβάλλοντας ως επιχειρήματα ότι η Κομοτηνή είναι διοικητική έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ότι πριν τη συνένωση των δύο υγειονομικών περιφερειών, η έδρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν στην Κομοτηνή και ότι η επαναφορά της έδρας στην Κομοτηνή εξυπηρετεί περισσότερο από την Αλεξανδρούπολη, από άποψη αποστάσεως των μονάδων υγείας (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες) αφού τα περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας βρίσκονται δυτικά της Κομοτηνής.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΜΕ: “Εργατική Πρωτομαγιά 2018 – Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Απριλίου 2018 0
 ΠΑΜΕ Γραμματεία Βορείου Έβρου     Εργατική Πρωτομαγιά 2018    Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση   και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο    για…

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (1913 – 1920)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαΐου 2019 0
Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (1913 – 1920) Από την Βουλγαρική Κατοχή στην…

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Όχι στη διαδικασία ξεπουλήματος και μετατροπής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιουλίου 2020 0
Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Όχι στη διαδικασία ξεπουλήματος και μετατροπής…

Υλοποίηση Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Ετερότητα στο Σχολείο και στην Κοινωνία» από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Δ.Π.Θ.

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Μαΐου 2020 0
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΒΙΜ) του Δ.Π.Θ. διοργανώνει από 1/09/2020 έως 31/05/2021 επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ετερότητα…