Μετά το κακό, θα βάλουμε μυαλό; (γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά)

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:56
1207 0

Μετά το κακό, θα βάλουμε μυαλό;

Κάηκε η στεριά κι αναστέναξε η θάλασσα από το κακό! Μπορούσαμε να το αποφύγουμε; Εν πολλοίς ,ναι ,λέω εγώ. Άλλος θα πει κατηγορηματικά “όχι” .Όμως, τα γεγονότα, που επαναλαμβάνονται με διαφορετική ένταση και μορφή ,αποδεικνύουν και την ολιγωρία της πολιτείας!

Μόνο ,αν μπεις στη θέση του άλλου ,μόνο αν καταλάβεις την αγωνία του για επιβίωση ,αν σκεφτείς σε ανάλογη περίσταση, ποιο από τα μέλη της οικογενείας σου, θα έσωζες …φυσικό είναι να αρχίσεις να αποδίδεις ευθύνες, πού αλλού…πάντως, όχι στον εαυτό σου .

Από εδώ ξεκινούν τα δύσκολα !Διαπιστώνουμε ελλείψεις, δεν λέμε κουβέντα ,έχουμε προτάσεις ,δεν τις φανερώνουμε ,πήγαμε στο εξωτερικό και είδαμε ότι υπάρχουν στον δρόμο “λωρίδες άμεσης πρόσβασης σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης “,κουβέντα ..τα κουκουλώνουμε όλα ,για λόγους προσωπικούς και έρχεται η ώρα η δική μας ,σαν να μην ζήσαμε τίποτα και κατάπληκτοι παρακολουθούμε, με όλα τα επιφωνήματα…

Άχρηστα ,μάταια όλα ,όταν χάνονται άνθρωποι και βεβαίως τα ζωάκια ,ας μην το παραβλέπουμε! Τα θύματα πολλά , πολύς ο πόνος ,θρήνος γοερός, εθνικός!

Αναρωτιέμαι ,ίσως και πολλοί από εσάς, αν -τα σκεπασμένα ρέματα ,που έγιναν αυτοκινητόδρομοι -είναι ασφαλή ,καθώς το ρέμα που ανέκαθεν είχε βαθιά κοίτη έδειχνε ότι κατέβαζε πολύ νερό!

Αναρωτιέμαι αν οικισμοί κοντά στη θάλασσα ,με κατοικίες χωρίς οδούς -τυφλά οικόπεδα τα λένε-δεν θα κινδυνεύσουν λόγω του κάθετου σχεδόν ανάγλυφου που φέρνει πολύ νερό !Οι ειδικοί τα γνωρίζουν ,έχουν κάνει κάτι ;

Αναρωτιέμαι αν ένας οικισμός” μεγαλώνει” ,κοντά σε περιοχή με καύσιμα ή πυρομαχικά- η οποία προϋπήρχε, όταν γύρω ήταν άγονες εκτάσεις ,τι πρέπει να γίνει και πότε !

Ο περιαστικός χώρος καταπατήθηκε ποικιλότροπα ,χτίστηκαν κατοικίες ,πολλές με άδεια κανονική, ποιος πρέπει τάχα να απομακρυνθεί !Αναρωτιέμαι ….και σαν περάσουν μέρες και σαν δεν μας αγγίξει το κακό, θα λέμε ότι ήταν ένα κακό όνειρο, με δεκάδες νεκρούς, αλίμονο!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Φιλόλογος, συγγραφέας, κριτικός

Σχετικά άρθρα

Παρατείνεται και την Τρίτη 16/2/2021 η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2021 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της…

Κορονοϊός-δείκτης θετικότητας: Θλιβερή πρωτιά για τη Δράμα, ακολουθεί η Καβάλα

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2021 0
Μην εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων για τον κορονοϊό Covid-19 (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,48%. Συγκεκριμένα, το υψηλότερο…