Με σήμα της Διεύθυνσης Οργάνωσης του ΓΕΣ 170 στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά και στον Έβρο ,μετατίθενται σε μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλίας!

Η απόφαση προκαλεί μεγάλα ερωτήματα. Εύλογα νομίζουμε.

Έχουν …τόσο κόσμο στις ακριτικές μονάδες μας και τόσες ελλείψεις στην Αττική και στην Θεσσαλία που οι πρώτες μπορούν να τροφοδοτούν τις δεύτερες με κόσμο;

Τι έγινε με την διαταγή που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην πρώτη της θητεία είχε θέσει σε ισχύ και προέβλεπε φουλ μεταθέσεις στις ακριτικές μονάδες για να ανέβουν τα ποσοστά επάνδρωσης; Τότε είχαν μετατεθεί 1500 στρατιώτες από αστικά κέντρα στη μεθόριο. Η διαταγή απ΄ όσο γνωρίζουμε ισχύει.

Και τέλος τι μπορεί να πει το ΓΕΣ σε ΕΠΟΠ για παράδειγμα , που για οικογενειακούς -οικονομικούς λόγους ζητούν μετάθεση από τη Ρόδο…στη Σάμο και τους λένε ότι δεν…προβλέπεται!

Για τους 170 στρατιώτες από που προβλέπεται;

Τι λέει το ΓΕΣ για τις μεταθέσεις από τα σύνορα σε Αθήνα και Θεσσαλία

Με κοινωνικά κριτήρια επιστρέφουν σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ οι 170 στρατιώτες από την μεθόριο σε μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλίας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι οποίες έδωσαν διευκρινήσεις στο Onalert.gr σχετικά με το δημοσίευμα για τις μετακινήσεις των στρατιωτών “όλοι τους έχουν επικαλεστεί κοινωνικούς λογους οι οποίοι εξετάστηκαν πριν εγκριθεί η μετάθεσή τους.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος από παλαιότερες ΕΣΣΟ και προσθέτουν ότι ο σημερινός Α/ΓΕΣ έχει κατορθώσει να διατηρήσει το ποσοστό των στρατευσίμων στην Αττική στο 8% από το 20% που ήταν παλαιότερα”.

Δεν γνωρίζουμε σε ποια απ΄ όλες τις περιόδους πάει αυτό το “παλαιότερα”. 

Θα επαναλάβουμε πάντως ότι το ΓΕΣ ακόμη και σε μετακινήσεις προσωπικού από μονάδα της μεθορίου σε άλλη επίσης ακριτική μονάδα είναι αρνητικό,ακόμη κι όταν υπάρχουν “κοινωνικά θέματα”. Γι΄ αυτό και η μαζική μετακίνηση των 170 στρατιωτών με σήμα προκάλεσε ερωτήματα.

ΠΗΓΗ www.onalert.gr

 

Προηγούμενο άρθροΝίκη για τον Εθνικό στη Λαμία, εντός έδρας ήττα απ’ την Παναχαϊκή για Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΟ Έβρος Σουφλίου νικητής στο ντέρμπι με Εθνικό, αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία