Μετρα για την πρόληψη των πυρκαγιών έλαβε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:21
464 0

Με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασαν την Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των φορέων που συμμετείχαν δήλωσαν στο σώμα το βαθμό ετοιμότητάς τους, τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την κατάλληλη προετοιμασία – αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτών.

«Η περσινή αντιπυρική περίοδος κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Αυτό θα επιχειρήσουμε και φέτος με το συντονισμό και την άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και των πολιτών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πρόληψη. Στον τομέα αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε όλες τις δυνάμεις και την προσοχή μας. Η άμεση αναγγελία εκδήλωσης πυρκαγιάς προς την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία αποτελεί κρίσιμο βήμα στην αποτελεσματική παρέμβαση για την κατάσβεσή της».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς ανακοινώνοντας επίσης την  άφιξη του πυροσβεστικού ελικοπτέρου περί τα μέσα Ιουνίου, το οποίο θα συνδράμει σημαντικά στην  αντιμετώπιση των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης και στην καύση των σιτοκαλαμιών, μια συνήθη τακτική των αγροτών κατά τους θερινούς μήνες, η οποίο ωστόσο στο παρελθόν έθεσε σε κίνδυνο αρκετές περιοχές του Έβρου. «Απαγορεύεται αυστηρά η καύση των σιτοκαλαμιών. Οι περισσότεροι αγρότες έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, του Ερυθρού Σταυρού, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, των εθελοντικών οργανώσεων, των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από κοντά μας ο Παναγιώτης Τσίπος

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Αυγούστου 2017 0
Συγκλονισμένοι πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Παναγιώτη Τσίπου. Ήταν μια σημαντική προσωπικότητα για το νησί μας. Ο άνθρωπος που λειτούργησε από…

Η αποδόμηση και ο αποπροσανατολισμός της Ελληνικής κοινωνίας. (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Δεκεμβρίου 2015 0
Πόσο κοντά βρισκόμαστε άραγε στο πνεύμα των Χριστουγέννων; Μετά την πτώση της Απριλιανής επανάστασης, ο Ελληνικός λαός πίστεψε πως η…

Συνάντηση Δημοσχάκη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, Αθανάσιο Ζησίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Αυγούστου 2019 0
Την Τρίτη 27/8 είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Ζησίδη. Συζητήσαμε θέματα που απασχολούν το…