Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε την Τετάρτη 25 Μαΐου στο πανεπιστημιακό στάδιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη:

Ο Υποτομέας κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσε αγώνες στίβου την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο πανεπιστημιακό στάδιο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στα πλαίσια του 10ου φοιτητικού πρωταθλήματος στίβου και ήταν αφιερωμένοι στον Προπονητή Στίβου του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης Νίκο Ζαχαριάδη ο οποίος ενέπνευσε και καθοδήγησε γενεές αθλητών-τριών και δίδαξε τις αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις πραγματικές αξίες της ζωής. Οι αγώνες σκοπό είχαν την άσκηση και απόκτηση εμπειριών των φοιτητών της ειδικότητας κλασικού αθλητισμού στη διοργάνωση αγώνων καθώς επίσης και στη δυνατότητα παροχής αγωνιστικών ευκαιριών σε φοιτητές του πανεπιστημίου καθώς και σε αθλητές της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

Στους αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και τους παρακολούθησαν πλήθος φοιτητών και φιλάθλων της πόλης μας, έλαβαν μέρος 170 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου μας, καθώς επίσης και αθλητές – .τριες των σωματείων της Θράκης, οι οποίοι πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις.

Συγκίνηση, σε όλους που παραβρέθηκαν στο στάδιο, προκάλεσε η προσπάθεια των αθλητών-τριων με αναπηρία που έλαβαν μέρος στο δρόμο των 50μ.

Επιπλέον, διεξήχθη αγώνας επίδειξης δρόμου 200μ. με τροχοκαρέκλα, από τους φοιτητές της ειδικότητας προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και την καθηγήτριά τους κ. Μπάτσιου Σοφία.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των αθλητών-τριων νηπιακής ηλικίας των συλλόγων στίβου της πόλη μας, που συμμετείχαν στο δρόμο των 50μ

Ενδιαφέρον στους φιλάθλους και ενθουσιασμό στους μετέχοντες φοιτητές –τριες, προκάλεσε η μικτή σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. όπου έλαβαν μέρος 6 ομάδες. Σε κάθε ομάδα συμμετείχαν 2 φοιτητές και 2 φοιτήτριες με συνέπεια η εξέλιξη του αγώνα να είναι απρόβλεπτη μέχρι τον τερματισμό.

Τους αγώνες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών/τριων καθώς και καθηγητών του ΤΕΦΑΑ, μεταξύ των οποίων και όλοι οι διδάσκοντες του Υποτομέα Κλασικού Αθλητισμού οι οποίοι καθοδηγούσαν την προσπάθεια των φοιτητών στο οργανωτικό και αγωνιστικό τομέα. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η προσέλευση των γονέων για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των παιδιών τους, καθώς και άλλων φιλάθλων της πόλης μας. Στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου βετεράνων αθλητών στίβου του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Τζίτζιλης Γεώργιος, ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας κ. Μιχελής Κων/νος καθώς και ο αντιπρόεδρος κ. Χατζηκωνσταντίνου Νικόλαος ο οποίος ως ιατρός πρόθυμα και με ανιδιοτέλεια συνέβαλε όπου χρειάστηκε, καθώς επίσης και ο διευθυντής ΗΠΕΧΩΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παπαγιαννάκης Αναστάσιος. Οι φοιτητές και οι καθηγητές εκφράζουν θερμά τις ευχαριστίες τους.

Τέλος, ο υποτομέας κλασικού αθλητισμού βράβευσε τη καλύτερη αθλήτρια στίβου – φοιτήτρια και τον καλύτερο αθλητή στίβου – φοιτητή με βάση την επίδοση που πέτυχαν στην αγωνιστική περίοδο 2015. Οι βραβευθέντες είναι η Γεωργίου Άλκηστις-Σουλτάνα στο δρόμο των 100μ. με εμπόδια και ο Θανόπουλος Ιάσων στη δισκοβολία.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Γκότσης: “Ενδιαφέρον από πολλές περιοχές της Ελλάδας για την γιορτή πελαργού στον Πόρο”
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Gastrade με Bulgarian Energy Holding για το LNG στην Αλεξανδρούπολη