Με γκράφιτι θα διακοσμηθεί τοίχος του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς» στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:06
108 0

Θέμα του θα είναι η ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και καλλιτέχνης ο “Same84” που έχει ζωγραφίσει γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και την Αγία Βαρβάρα Ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης η πρόταση για δημιουργία γκράφιτι σε τοίχο του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς».

Όπως εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουρδόλης, ο Δήμος δέχθηκε πρόταση από την εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Η τέχνη του δρόμου», η οποία ασχολείται με τα αξιοθέατα των περιοχών που επισκέπτεται και μέσα από αυτά δημιουργείται ένα γκράφιτι που δείχνει τα κυριότερα αξιοθέατα του Δήμου.

Η μοναδική υποχρέωση που έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι να υποδείξει ένα λευκό τοίχο και να δοθεί η άδεια για να ζωγραφιστεί από τον γνωστό καλλιτέχνη «Same84», του οποίου έργο είναι και τα εντυπωσιακά γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, «η εκπομπή έχει νεανικό κοινό για αυτό ο τοίχος που επιλέξαμε είναι στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς, αριστερά από την κεντρική είσοδο».

Η θεματολογία του γκράφιτι θα είναι με βάση την ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσα από την μοντέρνα τέχνη του γκράφιτι. Ο καλλιτέχνης και συνεργείο της εκπομπής θα βρεθούν στην περιοχή μας από σήμερα, για την υλοποίηση της δράσης και τα σχετικά γυρίσματα, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 20/3.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

Σχετικά άρθρα

Το πρόγραμμά της για τον πρωτογενή τομέα παρουσίασε η Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» στη Στέρνα

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2019 0
Το πρόγραμμά της για τον πρωτογενή τομέα παρουσίασε η Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» στη Στέρνα, την…

10 αλλοδαποί δυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης – 18 αλλοδαποί στη θαλάσσια περιοχή νότια της παραλίας Χιλής

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2020 0
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα (10) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα,…