Θέμα του θα είναι η ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και καλλιτέχνης ο “Same84” που έχει ζωγραφίσει γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και την Αγία Βαρβάρα Ομόφωνα εγκρίθηκε σήμερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης η πρόταση για δημιουργία γκράφιτι σε τοίχο του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς».

Όπως εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουρδόλης, ο Δήμος δέχθηκε πρόταση από την εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Η τέχνη του δρόμου», η οποία ασχολείται με τα αξιοθέατα των περιοχών που επισκέπτεται και μέσα από αυτά δημιουργείται ένα γκράφιτι που δείχνει τα κυριότερα αξιοθέατα του Δήμου.

Η μοναδική υποχρέωση που έχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι να υποδείξει ένα λευκό τοίχο και να δοθεί η άδεια για να ζωγραφιστεί από τον γνωστό καλλιτέχνη «Same84», του οποίου έργο είναι και τα εντυπωσιακά γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, «η εκπομπή έχει νεανικό κοινό για αυτό ο τοίχος που επιλέξαμε είναι στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς, αριστερά από την κεντρική είσοδο».

Η θεματολογία του γκράφιτι θα είναι με βάση την ιστορία και τα αξιοθέατα του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσα από την μοντέρνα τέχνη του γκράφιτι. Ο καλλιτέχνης και συνεργείο της εκπομπής θα βρεθούν στην περιοχή μας από σήμερα, για την υλοποίηση της δράσης και τα σχετικά γυρίσματα, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 20/3.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

Προηγούμενο άρθροΚΥΤ Φυλακίου: Προχωράει κανονικά με το “κόλπο” της επέκτασης του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.
Επόμενο άρθροΠαγίδα για την Ελλάδα το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο μετανάστευσης – Τι προβλέπει