Με επιτυχία Ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:39
468 0

Μεγάλη η προσέλευση και το ενδιαφέρον στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Πανεπιστήμια – ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου».

Το Επιμελητήριο Έβρου με σκοπό τον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό προσανατολισμό των μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου, πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • Επιλογή σχολής
  • Παρουσίαση των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο
  • Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων
  • Συγκρίσεις Τμημάτων
  • Τάσεις της αγοράς εργασίας
  • Εναλλακτικές Καριέρες

Εκατοντάδες γονείς και μαθητές σε μια κατάμεστη αίθουσα παρακολουθήσαν τον εισηγητή της εκδήλωσης κ Γιώργο Ραλλάκη, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέα του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2019», ο οποίος με το πέρας της εκδήλωσης απάντησε σε ερωτήσεις τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου δήλωσε «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τη νέα γενιά ώστε να λάβει συνειδητά αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της. Αυτό μπορεί να συμβεί παρέχοντας στους μαθητές την απαραίτητη πληροφόρηση» και συμπλήρωσε «Οι φορείς πρέπει να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά στο σύστημα παιδείας και να ενισχύσουμε τον ρόλο μας σ’ αυτό»

Η δράση αυτή αποτελεί ακόμη μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου για τη στήριξη των μαθητών ανάμεσα σε άλλες δράσεις ενημέρωσης και στήριξης

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Αγρο-Μετεωρολογικών Σταθμών για την υποστήριξη και κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2021 0
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τριών Αγρο-Μετεωρολογικών Σταθμών για την υποστήριξη και κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας…