Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου & η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε στις: at 3:41 μμ
674 0

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη

Το πρωί της Πέμπτης 21 Νοέμβριου 2019 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Μετά τη δοξολογία, ο Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Βασίλειος Γιαγλής, Διευθυντής του 7ου Επιτελικού Γραφείου ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, εκφώνησε εντός του ναού τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΦΙΕΣ ΕΔΩ

Από 10:30 έως 20:30 λειτουργούν στον χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης δύο συστήματα εξομοίωσης αρμάτων και σταθμός εικονικής πραγματικότητας, με σκοπό να παρασχεθεί στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης βιωματική εμπειρία των δυνατοτήτων ενός από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Στρατός μας.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό εξομοίωσης που διαθέτει η Μεραρχία με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών και να βιώσουν εμπειρικά το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο της Στρατιωτικής Υπηρεσίας αλλά και την υπεροχή των οπλικών συστημάτων που διαθέτει.

Το απόγευμα στις 7 θα πραγματοποιηθεί εορταστική μουσική εκδήλωση από την Στρατιωτική Μουσική και την υποστήριξη του Χορωδιακού Ομίλου Αλεξανδρούπολης «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Τις ίδιες ώρες στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλεξανδρουπολιτών θα λάβει χώρα έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Το Στίγμα της Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη» με αρχειακό υλικό αλλά και σύγχρονες εικόνες από τις δράσεις της Μεραρχίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και του κοινωνικού της έργου στην περιοχή.

Η δράση με την επωνυμία «Ανοιχτά Στρατόπεδα» πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ». Το κοινό της πόλης περιηγήθηκε στους χώρους του στρατιωτικής εγκατάστασης, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να συνομιλήσει με προσωπικό της υπηρεσίας και να παρατηρήσει από κοντά σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι Μονάδες τις Μεραρχίας.

Με έμφαση στην κοινωνική προσφορά, η Μεραρχία διοργάνωσε σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Εθελοντική Αιμοδοσία στη Λέσχη Αξιωματικών. Οι εθελοντές πολίτες και στρατιωτικοί κλήθηκαν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο το ύψιστο αγαθό της ευκαιρίας να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Για τον σκοπό αυτό στην Αίθουσα «Στρατηγού Μαζαράκη Αινιάν» στον 1ο Όροφο της Λέσχης λειτούργησε προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας . Οι μονάδες αίματος που συγκεντρωθηκαν θα διατεθούν στην τράπεζα αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά άρθρα

Ο Δημήτρης Μερκούρης για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2019 0
ΠΡΟΣ Συμβούλιο  Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Κοιν:. Πίνακας Αποδεκτών Αλεξανδρούπολη  21/9/2019 Θέμα: Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης Κ. Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι, Σημαντικός παράγοντας για τον…

25ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του InsuranceForum.gr «Η ασφαλιστική αγορά της Θράκης. Θεσμικές αλλαγές και πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.»

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2018 0
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 *Αίθουσα Επιμελητηρίου Έβρου Αλεξανδρούπολη* 17.00 – 21.00   Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2018 Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί το…

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Νοεμβρίου 2018 0
Με την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. KATE SMITH είχαν συνάντηση οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης στα Γραφεία του Οργανισμού…