Η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το επονομαζόμενο “Πάσχα του καλοκαιριού”, εορτάσθηκε με λαμπρότητα σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας και ιδιαίτερα στους πανηγυρίζοντες Ναούς της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, όπου τελείται το πανθρακικό προσκύνημα, καθώς και στην Αισύμη, στον Απαλό, στο Μοναστηράκι, στη Λυκόφη και στους δυο ναούς της Σαμοθράκης, τη Χώρα και στην Καμαριώτισσα.
Το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, παρουσία των αρχόντων της Επαρχίας μας και πλήθους κόσμου από τις Φέρες και τη γύρω περιοχή, τέλεσε στον ιστορικό και βυζαντινό Ναό Παναγίας Κοσμοσώτειρας τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας στους δρόμους των Φερών.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της πανηγύρεως, Δευτέρα 15 Αυγούστου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ναό της Κοσμοσώτειρας ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Πλήθος κόσμου και οι άρχοντες του τόπου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης μας μίλησε για την Παναγία μας και την πανσθενή σκέπη της στο έθνος μας και σε όποιον την επικαλείται και ευχαρίστησε δημόσια όσους συνετέλεσαν για την πανήγυρη της Κοσμοσώτειρας και στο ραδιόφωνο του ALPHA για τη πανελλήνια μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. Στο τέλος τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο του κτίτορα της Μονής της Κοσμοσώτειρας Ισαακίου Κομνηνού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤρεις γυναίκες – ακρίτες, στελέχη του Στρατού Ξηράς γράφουν Ιστορία σε μονάδες στον Έβρο
Επόμενο άρθροΓιορτή Μηλίνας – Γκάιντας στην Κίρκη