Την Κυριακὴ 29 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Δημητρίου από το Μιστί της Καππαδοκίας και παράλληλα συμπληρώνονται δέκα έτη από την παράδοση των ιερών λειψάνων του από τον Σύλλογο Καππαδοκών στην Ιερά Μητρόπολη τα οποία έκτοτε ευρίσκονται θησαυρισμένα στον Ναό της Μεταμορφώσεως της πόλεώς μας.

Για την εορτή του Αγίου προσεκλήθησαν και συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις οι Σεβ. Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, Λαγκαδά και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτων και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελεσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών.

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Νίγδελης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η προσφορά των Καππαδοκών και των προσφύγων γενικότερα στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος και ιδιαιτέρως στην περιοχή του Έβρου και της Θράκης μας».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Το πρωί της Κυριακή 29 Ιανουαρίου τελεσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως ο Πανηγυρικός Όρθρος και το Πολυαρχιερατικὸ Συλλείτουργο παρουσία των προσκεκλημένων Σεβ. Μητροπολιτών

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Εν συνεχεία ο Σύλλογος Καππαδοκών έκοψε την Βασιλόπιτά του, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πρώην Προέδρου της ΝΔ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ στον Έβρο
Επόμενο άρθροΕκδήλωση αφιέρωμα στον πρώτο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Γερβάσιο Σαρασίτη, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»