Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση για την ιστορία της Μάκρης

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:29 μμ
769 0

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και  στο πλαίσιο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Θράκης, η τοπική Κοινότητα Μάκρης οργάνωσε επιστημονική εκδήλωση, την Κυριακή 6 Μαίου 2018 και περί ώρα 11:00 π.μ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του  Δημοτικού Καταστήματος Μάκρης και αφορά την ιστορία της Μακρης. Στην επιστημονική εκδήλωση έλαβαν μέρος οι εξής ομιλητές:

1) κ. Φένια Παρδαλίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, με θέμα: «Η Τούμπα της Μάκρης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους Ρωμαϊκούς χρόνους».

2) κ. Ζωή Μιλτσακάκη, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία στην περιοχή της Μάκρης».

3) κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς, Θεολόγος – Εκκλησιαστικός Ιστορικός-Νομικός με θέμα:

«Πτυχές Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην περιοχή της Μάκρης». Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της Μάκρης.

Στην εκδήλωση απήυθυναν χαιρετισμό ο αιρετός πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Δημήτριος Χατζηαθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτριος Πέτροβιτς,  ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γερακόπουλος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας Μάκρης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Θεοδώρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην κοινοτάρχες και πρόεδροι του τοπικού συμβουλίου  Μάκρης, κληρικοί, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των επιστημονικών συζητήσεων ακολούθησε έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της Μάκρης.

Σχετικά άρθρα

H Κική Τσακαλδήμη από την Αλεξανδρούπολη κατέκτησε τον Όλυμπο και στέλνει μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Νοεμβρίου 2016 0
Τον Μύτικα Ολύμπου κατέκτησε η ορειβάτιδα  Κική Τσακαλδήμη από την Αλεξανδρούπολη στηρίζοντας των αγώνα των γυναικών με καρκίνο του μαστούτου και του…

Επέστρεψε από την πόλη Λαππεεράντα της Φινλανδίας η αποστολή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Φεβρουαρίου 2017 0
Επέστρεψε από την πόλη Λαππεεράντα της Φινλανδίας  η αποστολή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Η…