Με πέντε συμμετοχές και με Αμερικανική παρουσία “κλείνει” το σχήμα για το LNG της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:29
494 0

Νέα δεδομένα για το έργο του υγροποιημένου σταθμού φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, δημιουργούν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την είσοδο τριών νέων μετόχων. Ως γνωστόν , στο έργο που ξεκίνησε να προωθεί η εταιρεία Gastrade του ομίλου Κοπελούζου, έχει ήδη εισέλθει μετοχικά η εταιρεία Gaslog του Παναγιώτη Λιβανού. Πρόσφατα ερρίφθη ο κύβος για τη συμμετοχή και της ΔΕΠΑ, η οποία εξέταζε τις οικονομοτεχνικές παραμέτρους του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την είσοδο δύο ακόμη μετόχων, της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Βουλγαρίας ΒΕΗ (Bulgarian Energy Holdings) αλλά και αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κάθε ένας εκ των 5 μετόχων θα ελέγχει μερίδιο 20%.

Να σημειωθεί ότι  έργο του LNG της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του συνεδρίου του Economist και σχετικές αναφορές έγιναν τόσο από τον υπουργό ενέργειας Γ. Σταθάκη ο οποίος αποκάλυψε ότι γίνονται συζητήσεις για την είσοδο νέου μετόχου από τις ΗΠΑ, αλλά και από την ειδική απεσταλμένη της αμερικανικής πρεσβείας Κέητ Μαίρη Μπερνς η οποία χαρακτήρισε τον πλωτό σταθμό της Αλεξανδρούπολης προνομιακό σημείο εισόδου ακόμη και για το αμερικανικό LNG.

www.mikrometoxos.gr

Σχετικά άρθρα

Περιφερειάρχες-Σκουρλέτης: Ζήτησαν κατάργηση Αποκεντρωμένων -Τι είπαν για εκλογικό νόμο

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Νοεμβρίου 2016 0
Τα ζητήματα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, έθεσαν στο νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη τα μέλη του…

Ο Γιώργος Καμίνης στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2017 0
Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα στελέχη της Κεντροαριστεράς , περιμένοντας την εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού του νέου φορέα της Το Σάββατο…