Με τα «φτερά» της  AEGEAN σε τιμητική εκδήλωση στην Αθήνα,  παρουσία της Υπουργού Παιδείας, παρευρέθηκαν μαθήτριες του Γυμνασίου Φερών!

« Μπορεί για εσάς ο Έβρος να αποτελεί το τέλος της Ελλάδας, για όλους εμάς όμως που ζούμε εκεί είναι η αρχή όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης!» Με αυτά τα λόγια, που συγκίνησαν τον κατάμεστο πολυχώρο Ecozone στο Μοναστηράκι, πήραν το λόγο, ανεβαίνοντας στο βήμα, οι μαθήτριες του Γυμνασίου Φερών, σε τιμητική εκδήλωση του Άνω Διαζώματος, που διοργανώθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 20 Οκτώβρη. 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, κ. Ν. Κεραμέως,  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων λειτουργίας της εκπαιδευτικής δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων- Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» και επιλέχθηκαν να τιμηθούν δέκα σχολεία, αντιπροσωπευτικά των περιφερειών της Ελλάδας, τα οποία υλοποίησαν τη δράση, δίνοντάς της χαρακτηριστικά όπως είναι: η συνεργασία, η υπευθυνότητα, η πρωτοτυπία, η εξωστρέφεια, η διάχυση, η καινοτομία, η ευαισθησία.

Το Γυμνάσιο Φερών ήταν το σχολείο που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , αφού πραγματοποίησε την συγκεκριμένη δράση κατά το σχολικό έτος 2017-18, υιοθετώντας το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, με υπεύθυνες καθηγήτριες, την κ. Καμάργιου Χρυσάνθη και Σιδηρά Μαρία.Οι πρωτότυπες και ευφάνταστες δημιουργίες τους , αλλά και το βίντεο-ντοκυμαντέρ που δημιούργησαν ως μαθητές-ξεναγοί για την προβολή του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας ήταν αρκετά για να λάβουν την τιμητική πρόσκληση ανάμεσα σε άλλα σχολεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Η Υπουργός Παιδείας, αλλά και οι εμπνευστές  του Άνω Διαζώματος, κ. Μπένος και Μπελογιάννη, εξήραν την πρωτοβουλία και την δημιουργική πρωτοτυπία των μαθητών. Μάλιστα, η παρουσία ενός μικρού ακριτικού σχολείου ανάμεσα σε πολύ μεγαλύτερα, αλλά και ιδιωτικά σχολεία της πρωτεύουσας, συγκίνησε τους διοργανωτές, όπως και όλους τους παρευρισκομένους.

Η ομάδα του Γυμνασίου Φερών, αποτελούμενη από τις δύο υπεύθυνες καθηγήτριες και τέσσερις  από τους 15 συνολικά μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, «πέταξαν» με τα φτερά της « AEGEAN» , της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και μέλος της Star Alliance, η οποία ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημά τους, χορήγησε τα εισιτήρια για την μετάβασή τους στην Αθήνα, δίνοντας «φτερά» και στα όνειρά τους!

Να σημειωθεί ότι πολλές συμμετοχές σχολείων του ακριτικού Έβρου σε τιμητικές εκδηλώσεις , βραβεύσεις , μαθητικά συνέδρια κλπ ακυρώνονται λόγω του υψηλού κόστους μετάβασης στην πρωτεύουσα. Υπό αυτήν την έννοια η  ευγενική χορηγία της  AEGEAN αντιστάθμισε καταλυτικά το τίμημα του να ζεις στον Έβρο!

                 

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Επιχείρηση «Όλγα» με αμερικανικά κεφάλαια και Έλληνες δύτες
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Λαμπάκης: “Έγιναν και αυτοδιοικητικοί ριφιφίδες ο δήμαρχος Ζαμπούκης και ο Αντιδήμαρχος του Κυριάκος Αραμπατζής”