Με 400 ευρώ μηνιαίως ενισχύονται 389 αγροτικοί γιατροί στις άγονες περιοχές

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Μαΐου 2017
313 0

Την ενίσχυση αγροτικών γιατρών, υπόχρεων και επί θητεία, με 400 ευρώ μηνιαίως επιπλέον του μισθού τους προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, επεκτείνοντας την παροχή οικονομικών κινήτρων για υπηρεσία σε άγονες περιοχές. Η ΚΥΑ αφορά 78 θέσεις περιφερειακών ιατρείων, που έρχονται να προστεθούν στις 311 που είχαν αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε συνολικά οι επιδοτούμενες θέσεις ανέρχονται στις 389.

Οι θέσεις τις οποίες αφορά η ΚΥΑ είναι για τους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αττικής – ΚΥ Αίγινας, Κυκλάδων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Λευκάδας, Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Με τη δράση αυτή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στοχεύει «αφ’ ενός στην ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και αφετέρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμβολή των γιατρών που υπηρετούν στις περιοχές αυτές».

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

avgi.gr

Σχετικά άρθρα

Στο Σουφλί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διακρατική – διασυνοριακή σύσκεψη Ελλάδας – Βουλγαρίας με θέμα: «Αμπελώνες – τοπικοί οίνοι ποιότητας – ανάπτυξη οινικού και γαστρονομικού τουρισμού»

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Σεπτεμβρίου 2018 0
Την Παρασκευή 7  Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σουφλί διακρατική – διασυνοριακή σύσκεψη Ελλάδας – Βουλγαρίας με θέμα:…