Με εννέα φοιτητές ξεκινά για φέτος η λειτουργία του Α έτους στη σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου.

Μετα από τα πρώτα τέσσερα μαθήματα διαπιστώθηκε ότι από τους 21 εγγεγραμμένους μόνο οι 9 παρακολουθούν τις παραδόσεις.

«Είναι σοβαρό το πρόβλημα αυτό» τονίζει ο κ. Κώστας Βαφειάδης καθηγητής στη σχολή, «ότι ενώ γράφονται αρκετοί, το 50 -60% καταφέρνει να μετεγγραφεί σε άλλες σχολές.»

Ενθαρρυντική όμως είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παρουσία φοιτητών ΠΕ και ΤΕ από προηγούμενα έτη οι οποίοι αποτελούν μια αξιόλογη μάζα νέων ανθρώπων που υπάρχουν στην πόλη. Με βάση τα περυσινά δεδομένα είναι περίπου 200 σπουδαστές οι οποίοι δεν ήρθαν ακόμη.

Πάντως αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός, από τη μια να έχουμε λίγους εισακτέους λόγω της υψηλής βάσης εισαγωγής και από την άλλη να περιμένουμε τον διορισμό δυο νέων μόνιμων καθηγητών που θα λύσουν το πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και αυτό σύμφωνα με τον κύριο Βαφειάδη είναι άγνωστο πως θα το διαχειριστούν οι αρμόδιοι.

«Η πορεία της Νοσηλευτικής είναι πολιτική απόφαση, διευκρινίζει ο ίδιος και ένα πιθανό κλείσιμο της σχολής θα έχει μεγάλο πολικό κόστος.» Βέβαια η συστηματική αποδυνάμωση, οδηγεί στο κλείσιμο, γι’ αυτό όπως προτείνει για άλλη μια φορά, βασική λύση αποτελεί η δημιουργία της σχολής Ψυχολογίας οπού μαζί με την διεκδίκηση μιας δεύτερης σχολής οδηγεί στην πολυπόθητη δημιουργία της 5ης έδρας.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΟ Αρχηγός ΓΕΣ στο Διδυμότειχο
Επόμενο άρθροΉρθε η ώρα για το ναυτιλιακό δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Ίμβρος-Τένεδος;