Ομιλία στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Στο μεταναστευτικό προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να προβάλλουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης, γυρίσαμε οριστικά σελίδα, ανακτώντας τον έλεγχο της κρίσης και την αξιοπιστία μας απέναντι στους πολίτες, την αυτοδιοίκηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τελικά η πεμπτουσία της επιτυχημένης διακυβέρνησης είναι να μπορείς να απλώσεις ένα δίχτυ προστασίας και τελικά να αλλάξεις την καθημερινότητα του πολίτη προς το καλύτερο», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ανοχύρωτη πολιτεία της περιόδου 2015-2019. Έχει σύνορα και γνωρίζει πώς να τα φυλάσσει. Παράλληλα, επικεντρωθήκαμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά στη θάλασσα, δημιουργήσαμε νέες κλειστές/ελεγχόμενες δομές, σύγχρονες και ασφαλείς, σε αντικατάσταση των κέντρων της ντροπής. Αποσυμφορήσαμε την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά, τις περιφέρειες, τις πόλεις, και τις γειτονιές. Από 121 δομές σήμερα λειτουργούν 34. Κλείσαμε 87 δομές και σύντομα άλλες δύο. Τέλος του 2022 κλείνουμε τα διαμερίσματα στην πόλη».

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι «στις εκλογές του 2023 αποτελούμε την υπεύθυνη δύναμη. Κοντά στους πολίτες, αφουγκραζόμενοι με ταπεινότητα στις ανάγκες τους. Προσφέροντας λύσεις. Με σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό την ιατρική… στην πολιτική, ο Δημήτρης Κούβελας
Επόμενο άρθροΕορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου , στο Αετοχώρι