Μηταράκης: 10.700 μετακινήσεις προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα το 1ο τρίμηνο

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Απριλίου 2020
210 0

Στις 9.100 οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά το ίδιο διάστημα. Μηδενικές τον Απρίλιο. Στο 0,2% και σε 3 από τις 93 δομές φιλοξενίας με 100.000 διαμένοντες τα κρούσματα κορωνοϊού. «Το σχέδιο της κυβέρνησης έφερε αποτελέσματα». Κατηγορώ Μουζάλα για «ανοσία της αγέλης» στους πρόσφυγες.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στις 10.700 ανήλθαν οι μετακινήσεις ευάλωτων προσφύγων από τα νησιά προς την ενδοχώρα το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος διαβεβαίωσε από τη Βουλή ότι η αποσυμφόρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και γι’ αυτό πλέον οι διαμένοντες στα νησιά είναι συνολικά 38.000.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ίδιο διάστημα εισήλθαν στα νησιά του Αιγαίου 9.100 άτομα, ενώ οι ροές τον Απρίλιο ήταν μηδενικές.  Σημείωσε, δε, ότι οι ροές παρουσίασαν αύξηση κατά 86% από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τον Φεβρουάριο, τονίζοντας ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ειδικές δομές για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών που μπορεί να νοσήσουν από κορωνοϊό.

Ο κ. Μηταράκης πάντως διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής στα νησιά δεν έχει παρουσιαστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που να χρήζει μεταφοράς στις ειδικές δομές ανάρρωσης.

Στο 0,2% τα κρούσματα κορωνοϊου στις δομές φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊου συνολικά στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, αυτά σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης, ανέρχονται μόλις στο 0,2% σε 100.000 διαμένοντες και εντοπίζονται σε 3 από τις 93 δομές.

Ο ίδιος μάλιστα απέδωσε τα χαμηλά ποσοστά στο κυβερνητικό σχέδιο που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε στις εν λόγω δομές, υποστηρίζοντας πως αποδεικνύεται ότι αυτό απέφερε αποτελέσματα, αποκρούοντας με αυτό τον τρόπο και τις σφοδρές επικρίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα, ότι η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα αφήνοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη «βάρβαρη ανοσία της αγέλης».

Πηγή: www.skai.gr

Σχετικά άρθρα

Ορκίστηκαν 501 πρωτοετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2016 0
Τελετή ορκωμοσίας 501 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν σήμερα (11 Νοεμβρίου…

Επίσκεψη του νέου Αρχηγού ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιανουαρίου 2017 0
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεωςστο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου…

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» για την ΠΕ Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2019 0
Σε μία λιτή και γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση στην ακριτική Ορεστιάδα, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»…

Πρόταση για Έκτακτη Σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση αύξησης της εισροής προσφύγων από τον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Σεπτεμβρίου 2015 0
                                                                               « Πρόταση για Έκτακτη Σύγκλιση Σ.Ο.Π.Π. για την αντιμετώπιση αύξησης της εισροής προσφύγων από…