Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως:“Δεύτερο Πάσχα με αποκλεισμούς δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το θρησκευτικό αίσθημα στην Ελλάδα”

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Αυγούστου 2020
69 0

Αναστάσιος Βόπης – orthodoxia.info

“Δεύτερο Πάσχα με αποκλεισμούς δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το θρησκευτικό αίσθημα στην Ελλάδα”, τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη, ο κ. Άνθιμος – αν και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο ήταν από τους πρώτους μητροπολίτες που καλούσε τους πιστούς “να περιορίσουν τον ερχομό τους στους ναούς” και να τηρήσουν “τα πρωτόκολλα που μας δίνονται από τους κρατικούς υπευθύνους και τους ειδικούς επιστήμονες” – ξεκαθάρισε πως “δεν υπάρχει περίπτωση τον Δεκαπενταύγουστο να μην γίνουν λιτανείες προς τιμήν της Παναγίας” και συμπλήρωσε πως “η εκκλησία έδωσε εξετάσεις και τις πέτυχε πολύ καλά μέχρι τώρα για αυτό τέτοιες συζητήσεις περί λιτανειών να σταματήσουν από κάποιους”.

Κλείνοντας ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως συνέστησε να μην υπάρξουν ακρότητες μέτρων από μεριά της πολιτείας, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “εάν υπάρξουν δεν θα εφαρμοστούν”.

Σχετικά άρθρα

Επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ – Μακρόν προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αμείωτες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Μαρτίου 2020 0
Επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μάρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να…

Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Επί της αρχής δεν είμαι αρνητικός για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη… Θα το συζητήσουμε”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2017 0
Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη ερευνητικών…

Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία: Τρέχουν οι μελέτες για τη νέα γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαΐου 2020 0
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ωρίμανση των μελετών για το μεγαλόπνοο σιδηροδρομικό έργο της νέας γραμμής Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Ξάνθης συνολικού μήκους 205χλμ, τμήμα της…