Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμος: «Οι εχθροί μας κοιτούν τα νησιά και τη Θράκη με βουλιμία»

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:42 μμ
414 0

Μήνυμα αφύπνισης, εθνικής υπερηφάνειας και αγάπης για την πατρίδα έστειλε σήμερα το πρωί στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

 Από τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας και μπροστά σε πλήθος κόσμου και πολιτικών, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στη στάση της Τουρκίας αλλά και τη στάση των Ελλήνων σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Είπε χαρακτηριστικά: Συμβαίνουν πολλά γεγονότα που μας γεμίζουν θλίψη. Πρόσφατα, ένα λάθος σε ένα πλοίο μετέτρεψε τη θάλασσα σε μαυρίλα και έφερε απόγνωση σε πολύ κόσμο και δεν ξέρουμε πότε θα διορθωθεί η κατάσταση.

Ενώ πάμε να χαρούμε, αρχίζουν οι απειλές των πολέμων. Παρακολουθούμε τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα ή όσα κάνει η Τουρκία σε μας. Ο άρχων της χώρας έχει μανία με την Ελλάδα. Εμείς δε θέλουμε κάτι από αυτούς. Η Ελλάδα έχει ένα προνόμιο, έχει τα νησιά μας και τη Θράκη. Είναι διαμάντια, τα αγαπάμε. Και ξέρουμε πως τα μάτια των εχθρών μας τα κοιτούν με βουλιμία. 505 μετανάστες μπήκαν στα νησιά μας και ζητούσαν ένα κατάλυμα. Δεν τους θέλει πλέον η Γερμανία και τους θέλουμε εμείς;».

Και έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρος μιλώντας στη συνέχεια: «Όταν λέμε για τη Βόρεια Ελλάδα, να πηγαίνει το μυαλό μας στη Μακεδονία και στη Θράκη. Ο,τι είναι Ελλάδα, είναι για όλους μας. Ξεχάσαμε σπουδαίους ανθρώπους της ιστορίας μας, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας. Εχουμε ανάγκη από δυνατό εθνικό ηθικό, με πνεύμα θυσίας στην πατρίδα.

Μας τριγυρίζουν για να φύγουμε από τα νησιά μας. Να είμαστε γεμάτοι Μακεδονία, Θράκη, Ελλάδα. Αν είχα τη δικαιοδοσία, δε θα άφηνα κανέναν Ελληνα να πουλά το σπίτι του σε κανέναν Τούρκο που έρχεται στα ελληνικά παράλια και στη Θράκη. Η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, αλλά όχι όταν σε σφάζουν οι αντίπαλοι.

Δείτε το βίντεο από τη Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ανθιμου…

Σχετικά άρθρα

Εφη Αχτσιόγλου: 13.171 άνεργοι στην ΑΜΘ εντάχθηκαν σε προγράμματα απασχόλησης – 44.260 πολίτες στο ΚΕΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Νοεμβρίου 2017 0
«Ανάπτυξη χωρίς προστασία της εργασίας είναι η ανάπτυξη που μας έφερε στην κρίση», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και…

Βελτίωση οδικού δικτύου, παράταση κτηματολογίου – απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας και Γεωθερμία ζήτησε από Κώστα Καραμανλή και Κωστή Χατζηδάκη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Οκτωβρίου 2020 0
Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους…