Μητροπολίτης Ξάνθης: «Η φωνή του λαού από την Πλατεία Συντάγματος γίνεται ταυτόχρονα και οργή Θεού»

Δημοσιεύτηκε στις: at 20 Ιανουαρίου 2019
422 0

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου  Παντελήμων δηλώνει ότι προσυπογράφει το κείμενο των 22 Αρχιερέων της Μακεδονίας σχετικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και εν όψει του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος επιθυμεί, ως Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και Μακεδών στην καταγωγή,  να διατυπώσει μερικές επίκαιρες σκέψεις:

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί ένα κείμενο υπαγορευμένο από τους «Εμπόρους των Εθνών». Προ ημερών με απαράδεκτους τρόπους εκβίασαν  για την εφαρμογή του  τους βουλευτές του Κοινοβουλίου της ΦΥΡΟΜ. Σε λίγο έρχεται η σειρά του δικού μας Κοινοβουλίου να αποφασίσει.

Στην Αθήνα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να μην ακούει την φωνή του λαού. Η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταλύεται. Η φωνή του λαού από την Πλατεία Συντάγματος γίνεται ταυτόχρονα και οργή Θεού.

Τα νέφη των ψυχών των Μακεδόνων Ηρώων: Φιλίππου, Μεγαλέξανδρου, Σέλευκου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Ιεραρχών του Μακεδονικού Αγώνα Αιμιλιανού Γρεβενών, Γερμανού Καραβαγγέλη,   του  Παύλου Μελά, του Καπεταν – Άγρα  και των άλλων  Καπεταναίων, των  απλών  Μακεδόνων που μαρτύρησαν στις τρείς Βουλγαρικές Κατοχές της Μακεδονίας, μας εμπνέουν και μας  υποδεικνύουν το δρόμο του ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ – ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ.

Ελπίζω πως η φωνή του λαού θα εισακουστεί από τους Βουλευτές που είναι ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Τώρα ήρθε η ώρα οι Έλληνες Βουλευτές να σταθούν ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο ΞΑΝΘΗΣ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Σχετικά άρθρα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2019 0
Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες που από το νόμο έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές, εκτός εάν έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ,…

Χ. Δερμεντζόπουλος: “Καταθέτω το 50% του βουλευτικού μισθού – Για άλλη μια φορά αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι η χώρα έχει πραγματικά Πρωθυπουργό!”

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Ο Χ. Δερμεντζόπουλος – Βουλευτής Έβρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και καταθέτει το ήμισυ του μισθού τους στη…

Κοροναϊός: Το ΦΕΚ με όσα ισχύουν σε εστίαση και χώρους διασκέδασης – Μόνο καθήμενοι και αυστηρά πρόστιμα

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιουλίου 2021 0
Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα Πέμπτη, τα νέα μέτρα για εστίαση και χώρους διασκέδασης, που πλέον θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες, και…