Γεμάτο μηνύματα ήταν και το μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου που χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία.

Μία εβδομάδα πριν την κάλπη, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στη ρητορική των κομμάτων και στάθηκε στο γεγονός πως δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για την θρησκεία και την πατρίδα.

«Βουίζουν τα αυτιά μας απ’όλους τους ομιλητές, αλλά δεν ακούμε λόγια φιλοπατρίας, για Ορθόδοξη Πίστη και Ελλάδα», είπε αρχικά ο κ.Ανθιμος και συνέχισε: «Πες τε μας για όλες τις κομματικές διαδικασίες, αλλά πείτε μας και για την Πατρίδα. Περιμένουμε να κάνετε κάτι όλοι μαζί και να δοθεί ένα φρόνημα στους Ελληνες εμμονής και παραμονής στην Ορθόδοξη Πίστη που είναι η προϋπόθεση της υπάρξεώς μας και δεύτερον να καλλιεργηθεί στην ψυχή των παιδιών και όλων μας η αγάπη για την πατρίδα μας, όπως έκαναν οι ήρωες του παρελθόντος».

Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα τα εθνικά μας θέματα, λέγοντας: «Εμείς δεν απειλούμαι, άλλοι μας απειλούν. Ολοι ορέγονται κομμάτια της Ελλάδας. Η όλη κατάσταση με τους μετανάστες από την Τουρκία ήταν κίνηση ώστε να δημιουργηθεί κρίση και επέμβαση της Τουρκίας στο Αιγαίο, που ακόμη το θεωρεί δικό της. Και από τους άλλους γείτονες που λένε να πάμε κάτω από τον Ολυμπο».

www.agioritikovima.gr

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Ν. Τόσκα στον Έβρο
Επόμενο άρθροΑνάγκη άμεσου σχεδίου για τη Θράκη