Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, θα επιστρέφουν πίσω ταχύτατα

Δημοσιεύτηκε στις: at 02:11
547 0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στα πλαίσια του Δ’ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας. Στο περιθώριο του συμβουλίου ο πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, στο προσφυγικό και στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Από χθες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές. Αυτές οι νέες δομές βρίσκονται μακριά από τους αστικούς ιστούς. Είναι ελεγχόμενες και εκεί θα εξετάζονται ταχύτατα οι αιτήσεις ασύλου και από εκεί, όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν στις χώρες προσέλευσής τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Η πολιτική μας άλλαξε, τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται καλύτερα και αυτό μας το επιβεβαιώνει η τοπική κοινωνία. Και τα θαλάσσια σύνορά μας φυλάσσονται καλύτερα. Το νομικό μας πλαίσιο έγινε αυστηρότερο και ευέλικτο. Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά, οι αποφάσεις μας υλοποιούνται. Ζητώ να πέσουν οι τόνοι, γιατί είναι προς όφελος της χώρας να κατασκευαστούν σύγχρονες δομές».

«Θέλω από την Αλεξανδρούπολη να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας… Μην έρχεστε. Γιατί ο δρόμος που σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα και στην Ευρώπη. Σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Η στάση μας είναι ψύχραιμη απέναντι στην επιθετική παραβατικότητα, δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, ούτε να υποτιμάται αλόγιστα. Οι δυνάμεις της ειρήνης και του δικαίου δεν φωνασκούν, δεν προκαλούν αλλά ξέρουν και να αντιδρούν. Ο χάρτης της πραγματικότητας είναι ένας και ουδείς μπορεί να ξαναζωγραφίζει περιοχές της υδρογείου χαράζοντας ζώνες».

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ελληνοβουλγαρική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και σημείωσε ότι «Στον τομέα της ενέργειας οι δύο χώρες προσβλέπουμε στην ασφάλεια και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφοροποίηση των πηγών. Χαίρομαι που πια και η βουλγαρική πλευρά συμμετέχει επισήμως με 20% στο έργο FSRU της Αλεξανδρούπολης, για πρόσβαση σε υγροποιημένο φυσικό αέριο».

www.paraskhnio.gr

Σχετικά άρθρα

Σ. Φάμελλος για μεταλλεία Κίρκης: Ακόμα μία περιβαλλοντική ζημιά στον Έβρο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Δεκεμβρίου 2020 0
«Η υποτίμηση του περιβάλλοντος και των αναγκών όλων των πολιτών και το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στερούν, από τη…

Παροχή έκπτωσης 50% στα μετ’ επιστροφής εισιτήρια των Ι.Χ. αυτοκινήτων που ταξιδεύουν από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη για τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο.)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2018 0
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση , η Σαμοθράκη όπως και όλα τα νησιά που έχουν λιγότερους από 5.000 μόνιμους κατοίκους, εξαιρούνται…