Το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου.

«Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.

Πελώνη: Ο κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, υπάρχουν αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους με πολύ συχνούς ελέγχους, τόνισε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κίνδυνος δεν είναι ο ίδιος για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, προκύπτει από όλα τα στοιχεία, σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα σταματήσει η οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, η κ. Πελώνη τόνισε ότι όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας το ταχύτερο δυνατόν, για να ανοίξουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

«Δεν είναι στόχος  μας να μείνουμε για πάντα κλειστοί. Δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας, που βλέπει με δυσπιστία τα εμβόλια παρά τα στοιχεία που υπάρχουν,  να κρατάει πίσω όλη την υπόλοιπη κοινωνία» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.mononews.gr

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός για Όλους: Επιδότηση διακοπών έως και 100% – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΕμβόλιο κορονοϊού: Μόνο με εισήγηση των ειδικών θα εξεταστεί η υποχρεωτικότητα