Μητσοτάκης: 900 ευρώ σε υγειονομικούς το Δεκέμβρη – Επίδομα 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:24
412 0

Τρεις πρωτοβουλίες στήριξης συμπολιτών μας, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των αυξήσεων τιμών:

1) όπως συνέβη το 2020, και όπως έχω δεσμευτεί δημόσια, περίπου 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στα ΕΚΑΒ, και στα Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Ένα μέσο ποσό περίπου 900 ευρώ θα τους δοθεί άμεσα, μέσα στον Δεκέμβριο.

2) όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα έξτρα επίδομα ύψους 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. Αφορά περίπου 800.000 συνταξιούχοι. “Είναι μία ανακούφιση, όχι κάτι παραπάνω”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

3) το ίδιο ακριβώς επίδομα (250 ευρώ) θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία. Πρόκειται ουσιαστικά για όλους τους δικαιούχους του Οργανισμού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

“Ασφαλώς για τα άτομα με αναπηρία, απαιτούνται πολλά θεσμικά μέτρα, είμαι όμως υπερήφανος ότι αυτή η κυβέρνηση, είναι η πρώτη η οποία έχει ένα συγκροτημένο, ολιστικό και πολυεπίπεδο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες αδικίες εις βάρος των πιο αδύναμων”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρώτησε: “Απαντήστε κ. Τσίπρα δέχεστε ή όχι τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία; Απαντήστε κ. Τσίπρα για να σας ακούσει ο ελληνικός λαός”.

ΠΗΓΗ www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Νοεμβρίου 2018 0
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση» Ενημερώνουμε όλους…

Δράσεις φιλοξενίας και στήριξης παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2017 0
Δράσεις φιλοξενίας και στήριξης παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της…

Η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση Βελόπουλου για “Μετατροπή παλιού εργοστασίου Σπηλαίου Ορεστιάδας σε ΚΥΤ”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2021 0
Η απάντηση του Υπουργείου Άμυνας “Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μετατροπή…