Η Δρ. Ρένα Μπίζιου, μια από τις σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως στον κλάδο της βιοϊατρικής μηχανικής, αναγορεύτηκε, πριν δυο μέρες ως αντεπιστέλλοντος μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Δρ. Μπίζιου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συνέχισε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και εξειδικεύτηκε στην Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Massachusetts Institute of Tecnology.

Είναι καθηγήτρια στο τμήμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ, μια από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις στους τομείς της υγείας και της ιατρικής.

Η συνεισφορά της στην έρευνα, στις αλληλεπιδράσεις κυττάρων-υλικών, τις αλληλεπιδράσεις πρωτεϊνών-κυττάρων με νανοδομημένα υλικά και τις επιπτώσεις πίεσης-ηλεκτρικού ρεύματος στις κυτταρικές λειτουργίες που σχετίζονται με το σχηματισμό νεοϊστού, είναι τεράστιας σημασίας στον κλάδο της βιοϊατρικής.

Φωτογραφίες: Χάρης Παπουτσάκης

Newsroom@e-dimotes.gr

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Μέλλος: “Είχαμε τον πιο κρύο Μάϊο τα τελευταία χρόνια”
Επόμενο άρθροΧαράλαμπος Λαλούσης: «Η φύλαξη των συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας»